avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Onorariu avocați
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Onorariu avocați

Cuantumul onorariului dat avocaților este limitat obligatoriu de vreo grilă, în funcție de anumite criterii? (obiectul dosarului, valoarea litigiului)
Dacă da, ce text legal o prevede?
Mulțumesc.
Nu mai este. Au existat onorarii minimale de cateva ori, prin hotarari ale Uniunii, care au fost ulterior desfiintate. Multi avocati continua insa sa faca referinta la acele baremuri pentru uzul lor personal atunci cand stabilesc tariful la care sunt de acord sa isi ofere serviciile unui client. Dar sunt multi alti factori care sunt considerati, complexitatea cazului si timpul pe care vor trebui sa il aloce fiind doua exemple.
Onorariul se stabileste tinand cont de complexitatea spetei,volumul de munca alocat,experienta avocatului,posibilitatile financiare ale clientului etc.Un avocat poate sa va solicite o suma,alt avocat o suma mult mai mare depinde de dvs ce varianta alegeti,fiind vorba despre o ..profesie liberala nu exista onorarii minime sau maxime impuse
Mulțumesc!
Mulțumesc!
Protocolul semnat cu M.J. în 2015 (ce prevede onorariile limitativ) nu mai e valabil?

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat - redactare contract caut_raspuns caut_raspuns Buna ziua, Am rugamintea daca se poate sa imi mentionati care ar fi onorariul unui avocat pentru redactarea unui contract de prestari servicii. Va ... (vezi toată discuția)
Onorarii avocatiale anonim anonim Buna ziua! Care sunt limitele minime-maxime ale onorariilor solicitate de avocat pentru o consultanta pe dreptul familiei? Nu este ceva legat de un dosar ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna sa fii avocat? allyssa allyssa Buna seara. De la intrarea mea pe forum si pana acum, am stat numai pe sectiunea dedicata magistraturii. Insa incepe sa ma tenteze si ideea de avocatura, ... (vezi toată discuția)