avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie

Am lucrat di iunie 2016 pana in septembrie 2017.. Cu jumatate de norma ca barman,in prezent nu mai lucrez sunt insarcinata in cinci luni....dupa legea cu lunile lucrate in ultimii doi ani aferent nasterii copilului,eu daca nasc la sf lunii iunie ma incadrez pt indemnizatia de crestere a copilului? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 29 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
iulie 2016 - iunie 2018 este perioada eligibila pentru CCC.

Perioada luata in calcul : iulie 2016 - septembrie 2017 (15 luni).

In acest caz, veti beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Am primit hartiile de la fostul angajator iar angajarea e din 6.06.2016 pana pe 16.10.2017. cu jumatate de norma,eu o sa nasc la finele lunii iunie...cam cata indemnizatie voi putea lua ...asta daca puteti sa imi spuneti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cuantumul indemnizației pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului.

Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință (n.m., cuantumul minim este de 1.250 lei), iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.

Daca in urma calcului rezulta o valoare mai maica decat cuantumul indemnizatiei minime prevazute de lege, atunci se va acorda cuantumul minim al indemnizatiei de 1.250 lei.
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pe hartia data de fostul angajator scrie ca mi-a platit la stat si pe octombrie....daca nasc in primele zile sle lui iulie mai pot spera la indemnizatie?
V-am explicat mai sus ca, veti beneficia de indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata indemnizație creștere copil IoanaBicu IoanaBicu Buna ziua. Martie 2017 - februarie 2019 este perioada eligibila pentru CCC deoarece nasc in Februarie 2019. Nelamurirea mea este dacă beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie RebecaZorila RebecaZorila Dacă sunt studenta in ultimul an și am rămas însărcinată, pot primi indemnizație de creștere copil, și cât este aceasta? (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Lamiita Lamiita Bună ziua, va rog sa mă lamuriti într. O problema :nora mea și. A dat demisia în 13 iulie 2018 , a rămas însărcinată și va naște în aprile 2019 . ... (vezi toată discuția)