avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de confidentialitate valabil dupa semnarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de confidentialitate valabil dupa semnarea CIM?

Buna,

Am semnat cu contract standard de confidentialitate (model luat de pe internet) ulterior semnarii contractului de munca. In contractul de munca nu exista nici o clauza de confidentialitate sau vrun act aditional. Acum, dupa ce am parasit compania, am deschis o firma de acelasi profil, avand contracte cu clienti ai companiei la care am lucrat inainte. Acestia vor sa ma actioneze in instanta pentru ca lucrez cu clientii acestor. Conform celor citite, un contract de confidentialitate ar trebui sa fie valabil doar prealabil semnarii CIM. In rest, ar trebui semnata clauza de confidentialitate. Corect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 7 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Degeaba se agata , daca nu fac si dovada ca ati divulgat informatii.
"Pentru a isi produce efectele juridice scontate, clauza de confidentialitate trebuie sa intruneasca o serie de conditii de valabilitate, respectiv sa fie expres prevazuta in contractul individual de munca si sa prevada expres care sunt informatiile confidentiale (cu exceptia secretului de serviciu care beneficiaza de o reglementare speciala)."

In cazul meu, clauza respectiva nu este prevazuta in contractul individual de munca. Este un act separat (fara vreun numar de registru) semnat ulterior angajarii si denumit contract de confidentialitate. Este posibil sa nu aiba valoare juridica?
A se vedea diferenta dintre "clauza" si "contract". (1) ati semnat contractul inainte de cim, prin urmare nu exista presiunea economica prezumata intre angajator si angajat; (2) nu spune nicaieri ca o persona fizica nu poate contracta cu o persoana juridica, ergo acest lucru este permis: (3) contractul respectiv (ca oricare altul de fapt) are putere de lege intre parti... parca am vazut ceva similar si prin codurile civile, si cel nou si cel vechi.... (4) cim nu a reziliat nici implicit nici explicit contractul anterior. Nu cred ca este in interesul dvs sa ne demonstrati ca sunteti in siguranta, dar este optiunea fiecaruia
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
CaraD, utilizator
Contractul semnat are valoare juridica ... chiar daca este intitulat contract, obiectul acestuia , banuiesc ca, se refera la confidentialitatea datelor sau informaţiilor de care au luat cunoştinţă în timpul executării contractului,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de confidentialitate cim. "prin clauza de confidentialitate ... StoicaIonut StoicaIonut Clauza de confidentialitate CIM. \"Prin clauza de confidentialitate partile convin ca , pe toata durata contractului individual de munca si dupa incetarea ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate mihaiu mihaiu Buna seara, mi-am schimbat locul de munca. Dupa cca 4 luni de la aceasta am avut surpriza sa primesc o instintare ( trimisa cu confirmare de primire ) cum ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate Canceu Canceu Buna ziua, la contractul individual de munca am o un act aditional in care este precizata urmatoarea clauza: \\"salariatul se va obliga ca timp de cel putin 3 ... (vezi toată discuția)