avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care sunt psii care trebuie sa ii urmez sa imi rezolv ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care sunt psii care trebuie sa ii urmez sa imi rezolv problema?

Buna, am avut un unchi care a murit, si care parintii mei au fost cei care s-au ocupat de intretinerea acestei rude, si li se revine sa intre posesia unei case, doar ca casa, este intabulata pe o persoana, decedata si are mostenitor pe un domn, care este in viata si care este dispus sa facem toate formalitatile care intra in procesul acesta.Mentionez ca nimeni nu are contract de vanzare cumpare, pentru ca casa s-a cumparat in urma cu mult timp, si pe vremea aceea nu s-a avut in vedere aspectul legal!
Ce trebuie sa fac, care sunt procedurile care sunt necesare in vederea solutionarii cazului?
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
DEWALT..., utilizator
Buna ziua,
Teoretic ar trebui ca parintii dvs. sa cumpere acea casa de la domnul mostenitor.
Dar, probabil ca practic este putin mai complicat!
Deja este o neclaritate in ceea ce spuneti: „casa este intabulata pe o persoana decedata si are ca mostenitor un domn” !!!
Deci, deduc asa: persoana decedata, avea titlu de proprietate .
Nu precizati daca domnul care o mosteneste, are facuta succesiunea, adica are certificat de mostenitor!
Daca exista titlul de proprietate al persoanei decedate si domnul mostenitor are certificat de mostenitor, atunci lucrurile sunt simple: parintii vor cumpara prin notar de la acel domn.

Nu inteleg problema cu „pe vremea aceea nu s-a avut in vedere aspectul legal” ... adica ?!?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere titlu de proprietate din ordinul prefectului Lilipop1 Lilipop1 Mama mea a mostenit de la un unchi decedat terenul si casa unde a locuit Matusa încă trăieste. Unchiul a murit in anul 2000, iar in 2006 au facut la notar ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa parinteasca david08 david08 Buna ziua, Povestea este in felul urmator, bunicul meu a murit in anul 2002, iar unchiul meu impreuna cu sotia lui s-au mutat in casa parinteasca unde inca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul ... Bianca_Livia Bianca_Livia Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul fiului, decesul mamei, fiul necasatorit si fara copii, mama divortata de tatal fiului de multi ... (vezi toată discuția)