avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Primaria refuza sa rezolve problema
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Primaria refuza sa rezolve problema

Buna ziua!

Am si eu o problema...
Cu cateva luni in urma, un vecin, a facut un gard de 36m lungime intre proprietatea lui (teren arabil) si proprietatea mea (in spatele casei mele).
Autorizatia pentru imprejmuirea proprietatii o detin eu.
Totodata a inchis si o cale de acces catre strada, cale de acces folosita de multi ani de inca 2 familii care stau langa mine.
Am facut cu o luna jumatate in urma o plangere la primarie prin care i am specificat problema. Am sunat de 3 ori la primarie sa le amintesc de plangerea facuta si tot timpul spunea ca o sa vina.

Cui trebuie sa ma adresez, inafara de primarie, pentru a rezolva problema?
Am numarul de inregistrare al plangerii...

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ayana , utilizator 13:12, 23 Octombrie 2009
Instantei de judecata(tribunal) , in vederea aplicarii procedurii speciale a contenciosului administrativ , intrucat exista un raspuns nejustificat , al unui functionar public.

Termenul de introducere a actiunii


Art. 11. - (1) Cererile prin care se solicita anularea unui act administrativ individual, a unui contract administrativ, recunoasterea dreptului pretins si repararea pagubei cauzate se pot introduce in termen de 6 luni de la:
a) data comunicarii raspunsului la plangerea prealabila;
b) data comunicarii refuzului nejustificat de solutionare a cererii;
c) data expirarii termenului de solutionare a plangerii prealabile, respectiv data expirarii termenului legal de solutionare a cererii;
d) data expirarii termenului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. h), calculat de la comunicarea actului administrativ emis in solutionarea favorabila a cererii sau, dupa caz, a plangerii prealabile;
e) data incheierii procesului-verbal de finalizare a procedurii concilierii, in cazul contractelor administrative.
(2) Pentru motive temeinice, in cazul actului administrativ individual, cererea poate fi introdusa si peste termenul prevazut la alin. (1), dar nu mai tarziu de un an de la data comunicarii actului, data luarii la cunostinta, data introducerii cererii sau data incheierii procesului-verbal de conciliere, dupa caz.
(21) In cazul suspendarii, potrivit legii speciale, a procedurii de solutionare a plangerii prealabile, termenul prevazut la alin. (1) curge dupa reluarea procedurii, de la momentul finalizarii acesteia sau de la data expirarii termenului legal de solutionare, dupa caz, daca a expirat termenul prevazut la alin. (2).
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc mult...
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare, geo-vem geo-vem In cat timp de la raspunsul la plangerea prealabila primit trebuie sa depun la instanta de contencios plangerea?am timp 6luni?! Multumesc (vezi toată discuția)
Refuz primarie akkad akkad daca o primarie refuza sa asigure cofinantarea unor proiecte asumate prin hcl, ma pot adresa instantei de contencios adm? de la ce moment curge termenul de 6 ... (vezi toată discuția)
Primariile trebuie sa raspunda la petitii ? BescheaGeorgeta BescheaGeorgeta Buna ziua Am facut o sesizare prin email in legatura cu un titlu de proprietate la o primarie comunala din jud. Bacau. Am primit numar de inregistrare, dar au ... (vezi toată discuția)