avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire cont puse de ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire cont puse de ANAF

Buna ziua,
Am avut o datorie la anaf de 50 lei de prin 2015. Am avut un pfa, am lucrat vreo 2 luni si imi bagasem deduceri personale, dar pt ca am lucrat asa putin timp nu am mai angajat un contabil pentru a duce dovada deducerilor. Oricum, una peste alta am si uitat de aceasta datorie.
Acum, m-am angajat de aprox jumatate de an. Si pe 20 februarie am primit o Instiintare privin infiintarea propririi in care spune ca o sa-mi retraga banii din contul de salariu. M-au sunat azi de la HR si mi-au zis si ca ei o sa trimita luni, pe 12, cand e zi de salariu banii in contul anafului. Ideea e ca doamna de la HR m-a speriat si mi-a zis ca poate ar fi bine sa imi scot banii din cont.
Intrebarea e: Daca instiintarea a fost emisa pe 20 februarie, si ei o sa primeasca banii pe 12-13 martie, exista vreo sansa sa mi sa puna proprire?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:26, 9 Martie 2018
Poprirea e deja instituita la firma, cel putin. Bani din cont puteti scoate daca e poprita doar suma de 50 de lei. ce e peste puteti scoate.
Daca vireaza firma cei 50 de lei si aveti si poprire pe contul de salarii, atunci vi se pot opri in ambele parti 50 de lei. Ar fi bine sa vorbiti la firma sa va plateasca salariul in mana, mai putin 50 de lei pe care firma ii vireaza ANAF. Si cereti ANAF ridicarea popririi intre timp.
Firma nu poate sa-mi dea banii in mana. Eu am crezut ca banii si-i retrage anaf automat iar cea de la HR mi-a zis ca nu, ca trebuie ele sa faca transfer.
Daca v-au pus poprire și la banca va ia banii de doua ori. Plus comision bancar.
Nu mi-au pus poprire la banca. Eu pot sa folosesc cardul, banii din cont. Chiar ieri l-am folosit. Deci ma ggandesc ca nu exista vreo poprire.
Poprirea e pe limita de 50 de lei, ce e peste puteti folosi. Ar fi tare bine sa nu aveti la banca, dealtfel nici nu e obligatoriu, doar din experienta clientilor va spun ca adresele se fac toate odata catre banci si ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprire salariu softloom softloom Buna ziua. Imi puteti spune care este procedura in cazul unei propriri pe salariu? Cat la suta din salariu se ia si daca suma care se ia imi plateste din ... (vezi toată discuția)
Poprire p econt de la anaf geo_v geo_v buna ziua! am urmatoarea problema: anaf-ul mi-a pus poprire pe conturi, in urma unei datori acumulate printr-o firma pe care am avut-o( acum in insolventa). ... (vezi toată discuția)
2 propiri de acelasi executor theeyebt theeyebt Buna ziua ! Am o intrebare cat la suta din salar poate un executor sa imi opreasca din cate stiu eu 30 % sau maixim 50 %? Acum 20 de zile am primit ... (vezi toată discuția)