avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Acces animale de companie
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Acces animale de companie

Va rog sa imi spuneti daca exista vreo reglementare potrivit careia este interzis accesul animalelor de companie in institutiile bancare, sau ramane la latitudinea fiecareia sa stabileasca aceasta prin norme interne. Totodata, va rog sa imi spuneti daca institutiile de acest tip au obligatia de a asigura accesul persoanelor cu probleme de sanatate, insotite de caini care au rolul de asigura suportul acestora. Mentionez ca intrebarile nu vizeaza, bineinteles, cainii agresivi, asa cum sunt definiti de lege. Ma intereseaza strict norme/legislatie/regulamente si nu pareri personale. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Enya7 , utilizator 00:15, 8 Martie 2018
Exista norme impuse de comunitatea europeana privitor la cazurile speciale de acces persoane cu dizabilitati care se deplaseaza cu ajutorul cainilor special instruiti
Multumesc pt raspuns. Stiti cumva nr directivei care reglementeaza acest aspect? Am intrebat pe site-ul celor de la Parlamentul European, precum si pe cel al unui ONG care se ocupa cu problemele de acest gen la nivelul Comunitatii, insa nu cred ca voi primi raspuns prea repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plimbatul câinilor Alexandra Bondar Alexandra Bondar Ce spune legea despre plimbatul câinilor mici cu lesă (+curățarea nevoilor acestuia ) pe spațiile verzi din jurul blocului , care aparțin primăriei ? ... (vezi toată discuția)
Plimbare caine OPLA OPLA Buna ziua, in cazul unui caine din rasa ciobanesc german este obligatoriu ca atunci când ies cu acesta la plimbare pe domeniu public sa fie purtat in lesa? ... (vezi toată discuția)
Buna! puteti sa ne spuneti daca este legal ca intr-un complex ... lapisa lapisa Buna! Puteti sa ne spuneti daca este legal ca intr-un complex rezidential sa se interzica prezenta animalelor de companie intru-unul din spatiile comune? ... (vezi toată discuția)