avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale viza patron strain in caz de suspendare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

viza patron strain in caz de suspendare firma

Va rog frumos sa-mi spuneti ce se intampla cu viza(permisul de sedere )patronului cetatean strain in cazul in care se doreste suspendarea activitatii unei societati?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: freenicos , utilizator 13:13, 24 Octombrie 2009
Dupa pararea mea nu, deoarece viza/permisul de sedere este legat de existenta firmei respective, si nu de activitate.
In lege spune ca viza se anuleaza in situatia in care nu mai sunt indeplinite conditiile ptr care a fost data initial,respectiv activitati comerciale.Asa as vedea si eu...sa ramana valabila in continuare daca firma doar isi suspenda activitatea si nu se radiaza efectiv de la ONRC.
Nu pot cere lamuriri nici de la cei care i-au acordat viza....ca sa nu interpreteze ei cum vor....
Pe ce durata a fost acordata viza?
Pt ca, teoretic la prelungirea vizei trebuie sa duci si indicatorii financiari, precum si cert constatator.
Or, daca firma are activitatea suspendata, parerea mea este ca nu mai intruneste conditiile legale de acordare
Cetatenii straini care primesc viza pentru afaceri trebuie sa indeplineasca niste conditii. Una dintre ele este aceea ca afacerea trebuie sa functioneze si sa fie profitabila. Afacerea este monitorizata de Agentia de Statistica a Investitiilor Straine (ASIS), care elibereaza avizul pentru obtinererea pemisului de sedere. Asociatul strain este obligat sa creeze locuri de munca, sa aduca aport in firma de 70000 euro, daca este vorba despre SRL, etc. Cand a depus initial documentele la ASIS, s-a angajat in baza planului de afaceri propus sa investeasca in persoana juridica a carui asociat este. Daca acum doreste suspendarea firmei, asta inseamna ca nu va mai functiona, ca va inceta contractele de munca ale salariatilor, ceea ce presupune ca scopul pentru care se justifica obtinerea vizei sale de sedere nu mai exista. Nu este suficient sa creeze o firma in Romania. Nu primeste viza pentru acest lucru ci pentru desfasurarea de activitati economice, pentru faptul ca este investitor si creaza locuri de munca. Iar permisul de sedere se obtine in baza avizului ASIS. Probabil va mai putea sa stea pe teritoriul Romaniei pana cand va fi necesara prelungirea vizei. In orice caz, pentru mai multa siguranta intrebati la ASIS, ce se intampla in aceasta situatie.
multumesc mult pentru raspunsuri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean american sa obtina permis de sedere si sa deschida propria afacere florentina_ardelean florentina_ardelean Buna. Am un prieten american care vrea sa obtina permis de sedere in Romania mai lung de 90 de zile si de asemenea sa isi deschida propria afacere de ... (vezi toată discuția)
Obtinere viza sedere pt cetateni irakieni ontherocksltd ontherocksltd buna ziua. caz ipotetic. daca un cetatean irakian detine o societate comerciala in romania cum poate obtine viza de sedere indelungata la noi in tara? ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in ro pentru cetateni turci marinelacotta marinelacotta Am rugamintea daca imi puteti spune care sunt actele necesare pentru obtinerea permisului de sedere in Romania pentru niste cetateni turci care detin viza tip ... (vezi toată discuția)