avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... foaia de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

foaia de lichidare

Buna ziua,

Este prevazuta expres intr-un act normativ obligatia angajatorului de a intocmi si a da angajatului foaia de lichidare la incetarea raporturilor de munca?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:41, 28 Octombrie 2009
Nu exista nici un act normativ care sa prevada obligatia angajatorului de a intocmi nota de lichidare.
Atunci care ar fi considerentul in urma carui angajatorii elibereaza o foaie de lichidare, cred ca trebuie sa existe un temei legal altfel nu ar face nimeni acest lucuru !

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2009
Bogdan Ionita, Consilier juridic
Foaia de lichidare arata ca aveti sau nu aveti datorii fata de societatea de la care plecati si, in cazul in care aveti datorii, semnatura Dvoastra pe fisa de lichidare certifica acest lucru.
Va multumesc pentru informatiile oferite!
Este buna pentru fostul angajat (in aceasta nota de lichidare fiind trecute eventualele datorii ale angajatului fata de societate) ajutandu-l la angajarea intr-o alta societate, este buna si pt angajator deoarece la plecare se asigura ca angajatul nu are debite, iar daca are prin aceasta nota de lichidare i le poate face cunoscute angajatului.

Alte discuții în legătură

Nota de lichidare este necesara? ancaoroian ancaoroian Buna seara, va rog frumos sa-mi spuneti daca e necesar sau obligatoriu sa solicit angajatorului sa-mi dea nota de lichidare semnata, in situatia in care nu ... (vezi toată discuția)
Concediere conform art.65,alin.1,legea nr.53/2003(2011). buiga buiga Conform acestei legi;ce drepturi am? In decursul activitati la societatea care m-a concediat,mi-au fost retinuti din salariu niste bani care constituiau ... (vezi toată discuția)
Fisa de lichidare ContSters31759 ContSters31759 Buna ziua, Este obligatoriu sa se emita fisa de lichidare la incetarea raporturilor de munca? (vezi toată discuția)