avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anulare proces verbal - articol scris gresit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anulare proces verbal - articol scris gresit

Buna seara, se poate anula prin contestatie un proces verbal de constatare si sanctionare a unei contraventii (Politia Locala) daca articolul scris de agent nu este cel la care se incadreaza fapta?

Fapta comisa este circulatia pe un sector de drum pe care accesul este interzis (Art. 108 OUG 195/2002) insa in procesul verbal agentul a scris "Fapta savarsita este prevazuta de Art. 111 din OUG 195/2002R) si sanctionata de articol 99 din OUG 195/2002R".

Ambele articole mentionate in proces nu au legatura cu fapta comisa.

**Amenda contraventionala a fost deja achitata, contestatia ar ajuta doar pentru returnarea sumei de bani.
Ultima modificare: Joi, 8 Martie 2018
eduard100, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:29, 8 Martie 2018
Aveti dreptul legal prevazut si garantat de Legea Fundamentala de acces neingradit la justitie
Puteti formula plangere contraventionala impotriva PV in termen de 15 zile de la comunicare,solicitand in principal admiterea plangerii si anularea PV si accesoriu restituirea sumei achitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pentru anularea pv contraventie (amenda radar) timplaru timplaru In data de 11.01.2010 am fost sanctionat de un echipaj al Politiei Rutiere Craiova pentru depasirea vitezei in localitate (72 km/h) cu amenda (4 puncte-amenda) ... (vezi toată discuția)
Proces verbal intocmnit gresit nu corespunde data si incadrarea contravntei mihai0888 mihai0888 Acum o luna de zile am fost oprit cu masina de serviciu in trafic fara intentie nu am avut permisul de conducere la mine politistul mia trecut acest fapt in ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal xbughi xbughi Buna ziua! Am primit o amenda pentru centura de siguranța. Vreau sa contest procesul verbal deoarece agentul de circulație s-a purtat urat. ... (vezi toată discuția)