avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CINE HOTARASTE ORDINEA IN CARE SE INCASEAZA O HOTARARE ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CINE HOTARASTE ORDINEA IN CARE SE INCASEAZA O HOTARARE JUDECATOREASCA DATA IN FAVOAREA ASOCIATIEI DE PROPRIETARI ?

Avem o hotarare judecatoreasca definitiva in care un proprietar este obligat sa achite catre Asociatia de Proprietari sume diferite care reprezinta cote de intretinere, cheltuieli de judecata si fondul de reparatii.
Proprietarul , care este recalcitrant, doreste sa achite mai intai cotele de intretinere si apoii la final cheltuielile de judecata si fondul de reparatii.
Doreste sa achite numai in ordinea aceasta el nefiind de acord cu cheltuielile de judecata si fondul de reparatii.
Temerea noastra este ca atunci cand va achita cotele de intretinere noi nu vom mai incasa cheltuielile de judecata si fondul de reparatii.
Daca se intampla lucrul acesta ce ne mai ramane de facut avand in vedere ca nici nu stim unde lucreaza ca sa incercam sa-i punem o poprire.
Ce ne sfatuiti si daca avem dreptul de a hotari noi asociatia de proprietari cum facem retinerea si in ce baza.
Va multumim.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:07, 9 Martie 2018
Ii incasati proportional....intretinere si penalizarile aferente.Daca va da 500 pt luna ianuarie,de ex..ii taiati intretinere 350 si penalizarile aferente lunii respective.Nu este dupa cum vrea proprietarul.Fondul de reparatii este prins in intretinere.Puteti sa-i scrieti pe chitanta la ce reprezinta cei 350 lei -intretienere +fond reparatii.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@noilul,,
Pe acest forum s-a mai discutat acest aspect
Daca vrei cu adevarat sa afli si alte pareri trebuie sa deplasezi discutia pe Google si dai o cautare cam asa: Ordinea in care se pot face plati la as. proprietari
O sa gasesti o multime de discutii pe aceasta tema. Va adaptati la una dintre ele si o aplicati la voi in asociatie.
Va atrag atentia ca dupa ce va stabiliti o metoda, la nivelul com. executiv trebuie sa va intocmiti o asemenea procedura, decideti acest lucru intr-o sedinta a com. executiv, intocmiti o Decizie si o afisati la avizierul asociatiei sa o afle toata lumea si o aplicati in practica.

Daca omul dvs. nu intelege aceste chestiuni (mai ales ca aveti in mana o hot. judecatoreasca), il chemati la sediu, ii explicati cum stau lucrurile si ca daca nu vrea sa achite de buna voie, o sa va adresati unui executor judecatoresc. In acest caz, debitul se va majora cu pretentiile/comisionul ex. jr. - care va fi incasat primul. Daca ii convine aceasta metoda - dvs. asociatia o sa recuperati in mod sigur suma pusa in executie, treptat, asa cum va stabili ex. jr.

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Calcul penalizari adriandanciu90 adriandanciu90 Buna seara. Daca prin adunarea generala s-a stabilit un procent de 0,1% pe zi de intarziere incepand cu prima zi de dupa expirarea celor 50 de zile de la ... (vezi toată discuția)
Poprirea proprietarilor fara un titlu executoriu? aaddii aaddii Buna ziua! Sunt administrator la o asociatie de proprietari, care a fost data in judecata de catre CET nu pentru energia termica, ci pt penalizarile ... (vezi toată discuția)