avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract timp partial

Buna ziua,

As vrea sa intreb pentru contractele cu timp partial de la 1 ianuarie 2018 cum se va calcula punctul de pensie?
Contributiile se opresc luand in calcul salariul minim de 1900 lei chiar daca venitul este de 400 lei.

Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 19:36, 9 Martie 2018
Se va calcula la valoarea salariului din c.i.m.
@lael
Daca nu sunt mai multe contracte cu timp partial care adunate sa faca cel putin 1900, angajatul datoreaza contributii calculate la venitul brut, diferenta pentru a acoperi contributiile la salariul minim se suporta de angajator.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iael a scris:

Buna ziua,

As vrea sa intreb pentru contractele cu timp partial de la 1 ianuarie 2018 cum se va calcula punctul de pensie?
......


Punctajul lunar se calculează prin raportarea câștigului salarial brut sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul al contribuției de asigurări sociale, la câștigul salarial mediu brut din luna respectivă, comunicat de Institutul Național de Statistică.
Am inteles ca intrucat declaratia 112 ia in calcul la oprirea contributiilor venitul de 1900 nu conteaza valoarea salariului.
As vrea totusi sa stiu sigur deoarece nu as vrea sa cotizez ca o persoana care castiga 1900 lei dar sa se ia in calcul valoarea salariului din contractul cu timp partial.
Acum un angajat cu timp partial plateste aceleasi contributii cu un angajat cu norma intreaga si salariul de 1900. De aceea nu ar fi corect ca pensia sa se calculeze diferit pentru contributii egale.

Intrebati mai bine la Casa de Pensii.

Alte discuții în legătură

Plata contributii elev angajat cu 6 ore/zi mendeleev mendeleev Vreau sa angajez cu cim de 6 ore/zi un elev in varsta de 17 ani pe perioada vacantei acestuia. Salariul sau de incadrare va fi 1425 lei . Contributiile le voi ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie 112 Iael Iael Buna ziua, As dori sa intreb ce se mentioneaza ca venit in declaratia 112 (venit care se va lua in calcul la stabilirea pensiilor) incepand cu ianuarie ... (vezi toată discuția)
Pensia si contributia angajatorului yna75 yna75 va rog sa-mi spuneti daca contributia angajatorului se ia in calcul la pensia angajatului sau se ia in calcul numai contributia retinuta de la angajat care ... (vezi toată discuția)