avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme succesiune

Buna ziua.
Am si eu o intrebare.Bunica mea a murit si mama este singurul copil al ei.
Vrem sa dezbatem succesiunea dar problema este ca numele de familie de fata al mamei nu corespunde cu cel al bunicii.Cine a fost la primarie sa ii faca certif.de nastere(strabunicul),ia declarat ca nume de familie porecla care o stia si nu numele de familie al bunicii(bunica nu era casatorita legal)
Ce putem face in situatia asta?se poate rezolva cu martori vecini?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 14:06, 9 Martie 2018
Nu se poate rezolva cu martori. Trebuie rectificat certificatul de nastere. Mai multe detalii despre aceasta procedura aici:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire cu demonstrare filiatie? Bogdanra Bogdanra Buna ziua strabunicii mei au avut doua fiice. Una din ele mi-a fost mie bunica din partea tatei. A doua fiica a avut o alta fiica care nu a mai avut niciun ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Mostenire ... imparteli katiac katiac Buna ziua Va rog cu niste sfaturi si raspunsuri Strabunicul meu a murit acum vreo 15 ani.El avea 2 copii pe bunica si inca un baiat(unchi de-al meu de-al ... (vezi toată discuția)