avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Lipsa grupa II munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Lipsa grupa II munca

Buna ziua. Mama are 57 de ani si vrea sa depuna doaarul de pensionare deoarece a avut gr II de munca la hidromecanica Brasov, care ulterior s-a desfiintat. Pana in 1990 a lucrat la o sectie ce apartinea de aceasta intreprindere .Problema este ca cei de la arhiva nu s-au sinchisit sa ii dea adeverinta de grupa decat pt perioada de dupa 1990... unele dintre colegele ei care ocupau aceeasi functie au primit totusi aceasta adeverinta si pentru perioada de dinainte de 1990 altele nu.. spunandu-li-se ca "ca se multumeasca cu adeverinta pe care au primit-o cu 10 ani de gr II ca oricum li s-au gasit numai 4"... doamna de la arhiva ( inspector bal bla bla care e deja in pensie si se vede cu sacii in caruta si nu ii mai pasa de altii) sustine ca nu se gasesc documente decat pentru unii.. Dansa da la cine vrea cat vrea...
Intrebarea mea ar fi in aceste conditii cum ar trebui sa procedeze mama si ceilalti colegi care nu au primit aceste adeverinte pt perioada de dinainte de 1990? Mai exista si o alta arhiva sau vre-o alta modalitate de a gasi acele documente care sa ateste grupa II?
Cel mai recent răspuns: da2you2 , utilizator 14:02, 10 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solicitati firmei care detine arhiva, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, sa va emita o adeverinta intocmita conform anexei 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare.
Daca nu primiti raspuns scris/ adeverinta puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei detinatoare de arhiva.
In instanta puteti cere sa se aprobe o expertiza tehnica judiciara in specializarea protectia muncii.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta gr.ii de munca peisaj peisaj Buna, In 07.10.2016 am depus la SC.Tondach Romania SRL actele si cererea pentru adeverinta de grupa II de munca.Pe atunci firma egzista insa nu aveau arhivar ... (vezi toată discuția)
Cum mi se poate recunoaste faptul ca am lucrat in grupa i de munca cretu niculae cretu niculae In perioadele:01.09.1980-27.09.1980 si 06.04.1981-15.07.1983 am lucrat ca inginer in sectia Forja la IUS Brasov(dupa cum este trecut si in cartea de munca).In ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea grupelor de munca rat maria rat maria Va rog sa-mi spuneti cum trebuie procedat in situatia urmatoare : un angajat al unui santier de constructii , in functia de sef depozit , beneficiaza de HG ... (vezi toată discuția)