avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Status Credit Prima Casa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Status Credit Prima Casa

Buna ziua. Intrebare pentru cei care au trecut printr-un proces de obtinere a creditului prima casa. Statusul actual al dosarului despre care vorbesc este "Contract de garantare trimis la banca - CURIER". Daca a ajuns in acest punct, care ar mai fi urmatorii pasi? Dupa ce este semnat (cand ajunge la banca) dosarul mai trebuie retrimis la fond sau se poate semna direct contractul de credit si cel de vanzare cumparare? Vreau sa stiu daca mai poate inteveni ceva ce poate respinge obtinerea creditului. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: bozzzan , utilizator 21:49, 11 Martie 2018
Daca dosarul a fost trimis inapoi la banca aprobat, cel mai probabil va ajunge la sediul central al bancii iar de acolo, daca este cazul, prin posta interna a bancii la sucursala de la care ati accesat creditul. Ar trebui sa mergeti la notar sa solicitati eliberarea extrasului de carte funciara pentru autentificare. De asemenea, vanzatorul ar trebui sa obtina certificatul fiscal si adeverinta de la asociatia de proprietari. Extrasul de carte funciara iese in 3 zile de la solicitare si este valabil 7 zile lucratoare. In perioada de valabilitate urmeaza sa semnati contractul de vanzare. Dupa intabularea contractului de vanzare banca va achita restul de pret catre vanzator.
Daca dosarul a fost aprobat, nu prea mai are ce sa intervina.
Da, este aprobat, statusul anterior a fost "Solicitare aprobata de catre FNGCIMM". Conform documentatiei gasite pe internet urmatorul pas ar fi, semnarea contractului de garantare si retrimiterea lui la fondul de garantare, apoi semnarea de catre cei de la fond si apoi retrimiterea la banca. (necunoscator fiind, mi se par niste pasi absolut aiurea si consumatori de timp). Nelamurirea mea este, acum cand va ajunge contractul de garantare trimis de fond la banca, si este semnat, se semneaza inclusiv contractul de credit, adica se poate face si contractul de vanzare cumparare final tot in acest pas? Inteleg ca mai dureaza intabularea si virarea banilor in contul vanzatorului, doar ca cel care vinde vrea sa cumpere la randul lui, si nu este increzator sa dea avans pentru ce urmeaza sa cumpere pana nu semnam contractul vanzare cumparare final. Sunteti de parere ca ar fi in siguranta (nu mai poate interveni nimic) sa-i spun ca inafara de faptul ca va mai trece un pic de timp, tranzactia se va face 100% ? Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
bozzzan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme credit prima casa sau nu ? TataVostru TataVostru Va scriu in sperana unui raspuns: Am accesat cu sotia un credit Prima Casa - Am facut la notar un precontract pe care era notat Apartamentul (avea CF-ul ... (vezi toată discuția)
Ghid cumparare casa, prima casa :) cyan cyan Ma poate indruma cineva care sunt pasii in achizitionarea unei locuinte prin programul \\"Prima casa\\" fara a exista probleme cu vanzatorul sau eventuali alti ... (vezi toată discuția)
Probleme cu intabularea - prima casa 4 fabbydesign fabbydesign Buna ziua. In mare, problema care este, am depus actele pentru un credit, prin programul prima casa 4, la Raiffeisen, actele au fost acceptate, s-a semnat ... (vezi toată discuția)