avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construire casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construire casa

Ce trebuie sa fac pentru o constructie noua de casa? Precizez;am un teren intabulat pe mine iar pe acest teren mai exista inca o casa mai veche,langa aceasta casa vreau sa mai construiesc inca o casa.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 10:21, 12 Martie 2018
Executarea lucrarilor de constructii este permisa numai pe baza unei autorizatii de construire emisa in conditiile Legii nr. 50/1991, la solicitarea titularului unui drept real asupra unui imobil - teren si/sau constructii - identificat prin numar cadastral. Autorizatia de construire se emite in baza documentatiei pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii, elaborata in conditiile acestei legi, in temeiul si cu respectarea prevederilor documentatiilor de urbanism, avizate si aprobate potrivit legii. Este necesara depunerea cererii pentru emiterea certificatului de urbanism in scopul obtinerii autorizatiei de construire ca act final de autoritate al administratiei publice locale pe baza caruia este permisa executarea lucrarilor de constructii referitoare la amplasarea, conceperea, realizarea, exploatarea si postutilizarea constructiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie pod in pod locuibil sau mansarda Agapie mariana Agapie mariana Buna ziua, se da o casa cu regim de înălțime P+E in acte, are sarpanta...in consecinta are pod doar ca in realitate acest pod este o mansarda. Cum pot ... (vezi toată discuția)
Demolare casa mine58 mine58 Buna ziua , Am mostenit o casa batraneasca si as dori sa o demolez, sa construiesc alta noua . Ce documente imi tebuie ca sa o demolez si care sunt taxele ... (vezi toată discuția)
Intrebare valenting79 valenting79 Salut, am si eu urmatoarea intrebare: care este cuantumul amenzii pentru schimbarea destinatiei constructiei. S-a obtinut autorizatie de constructie ... (vezi toată discuția)