avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor practica neunitara?
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

practica neunitara?

prietenul meu a cumparat o masina cu numere de germania de la o cunostinta care avea mai multe masini de vanzare, in momentul achizitionari au fost prezente mai multe persoane, s-au uitat la acte, avea inspectia tehnica valabila, asigurarea valabila, vanzatorul a asigurat ca masina este in regula ,chiar el circuland cu ea si fiind chiar oprit de politie, garantand intr-un cuvant ca este totul in regula cu masina. la 3 zile distanta prietenul meu a fost oprit de politia rutiera a prezentat toate documentele , apoi au mers la sediul politiei pentru a verifica in sistem masina, loc in care a aflat ca masina era radiata si avea si placute false montate pe ea. urmeaza dosar penal, prietenul meu il suna pe vanzator pe loc,vine la politie declara exact cum a fost pe loc ,acelasi lucru il fac si eu, apoi la 2 luni sunt audiati si restul martorilor, care au declarat toti exact la fel cum a fost, dosarul pleaca de la politie cu propunerea de clasare, ajunge la parchet unde procurorul hotaraste sa dea renuntarea la urmarirea penala si merge in fata judecatorului de camera preliminara pentru confirmare. judecatorul infirma cererea procurorului de renuntare la urmarirea penala motivand ca nu se poate increde doar in cuvantul inculpatului care a mai avut probleme penale si sa se complteze urmarirea penala(mentionez ca in dosar erau toate declaratiile celor prezenti care spun acelasi lucru), procurorul il mai cheama odata pe prietenul meu sii ii zice ca nu mai are ce face trebuie sa trimita dosarul in judecata,nemaiadaugand nimic la urmarirea penala(nemaiavand ce), dosarul a trecut de camera preliminara si la au fost audiati 2 martori printre care si vanzatorul masinii care a declarat exact cum a fost ,adica , ca a vandut masina avand certitudinea si el ca este inregula. acum pe 16.03.2018 are ultimul termen, urmand sa ramana in pronuntare. Judecatorul a insistat pe o intrebare la fiecare audiat si anume daca prietenul meu a verificat actele la cumparare, lucru confirmat de toti. la ce ne putem astepta?dati-mi un sfat va rog. suntem disperati. prietenul a avut o condamnare pe care a executato acum aflandu-se in perioada de proba. nu este eroare de fapt?sunt intrunite toate elementele constitutive nu?va rog un raspuns aici sau la email oanaalexandrahordila@gmail.com va multumesc

Alte discuții în legătură

Confirmare renunţare urmărire penală. conducere fara permis bogdand1 bogdand1 Buna ziua. In anul 2018 am fost oprit de catre un echipaj de politie pentru control. In data de astazi am fost chemat pe 22.10.2019 la judecatorie cu ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis Iulian111 Iulian111 Pe 02.04.2017 eram in masina cu un prieten, precizez ca era masina lui si ca nu avea permis. Am luat eu masina neștiind ca are numerele expirate, si stiu ca ... (vezi toată discuția)
Confirmare renuntare la urmarire penala csabled csabled Anul trecut am avut o cauza penala, si am fost audiat la politie in calitate de inculpat. Acolo mi a spus ca nu va avea consecinte, nu sunt vinovata in cauza ... (vezi toată discuția)