avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Confirmare renunţare urmărire penală. Conducere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Confirmare renunţare urmărire penală. Conducere fara permis

Buna ziua. In anul 2018 am fost oprit de catre un echipaj de politie pentru control.

In data de astazi am fost chemat pe 22.10.2019 la judecatorie cu obiectul : confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 NCPP)

Din ce am inteles ...procurorul a dispus renuntarea la urmarire penala.

Nu am avut antecedente...am fost si admis pentru proba teoretica si urma in aproximativ 10 zile sa dau "traseul" .In acest timp am avut o urgenta acasa iar prietena mea consumase alcool (12 seara). Intre timp am obtinut permisul de conducere.
Intrebarea mea este: Ce trebuie sa spun mai exact in data de 22.10 cand sunt chemat in cameră preliminară şi fond-cameră de consiliu...la ce sa ma astept?
Statutul meu financiar nu este tocmai bun si nu imi pot permite un avocat.
Este rau ca mergeti fara avocat deoarece va riscati sansa de a scapa de cazier mai ales ca nu sunt costisitoare reprezentarile avocatilor in astfel de cazuri.
Trebuie sa spuneti ceva in apararea dvs.
De multe ori avocatul se orienteaza si la fata locului in functie de judecatorul care va judeca cauza penala.
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Este recomandat sa va prezentati si sa va exercitati apararea in fata instantei, daca judecatorul respinge cererea de confirmare a soluţiei de renunţare la urmărirea penală, o nouă renunţare nu mai poate fi dispusă, indiferent de motivul invocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins cu marijuana Asdfgh75 Asdfgh75 Salut! Vara trecuta in urma unui control s au găsit asupra mea 2.9 grame de marijuana. In acest timp am fost urmărit penal, chemat la sediul diicot pentru ... (vezi toată discuția)
Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) manixmanix manixmanix Am avut un dosar deschis in care am fost scos ca faptuitor. Am platit cheltuiel de judecata, si la 2 zile am primit o citatie in care eram chemat la ... (vezi toată discuția)
Instanta : confirmare renuntare urmarire penala costyreal costyreal Buna ziua, as dori un sfat , sunt chemat in instanta impreuna cu alti 2 prieteni sub acuzatia de lovire sau alte violente, procurorul a solutionat si noi fiind ... (vezi toată discuția)