avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Transferul functionarului public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Transferul functionarului public

Buna ziua ! as dorii sa-mi spuneti si mie mai exact daca pot sa obtin transferul intr-o institutie publica , si care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez , daca se poate inpotrivi conducatorul institutiei din care fac parte in momentul de fata , mentionez faptul ca in prezent sunt Referent Principal . Astept raspunsul d-voastra , va multumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: 290381 , utilizator 07:32, 20 Martie 2018
Legea 188/1999
art.90
(1) Transferul poate avea loc după cum urmează:
a) în interesul serviciului;
b) la cererea funcţionarului public.

(2) Transferul se poate face într-o funcţie publică pentru care sunt îndeplinite condiţiile specifice prevăzute în fişa postului.

(3) Transferul în interesul serviciului se poate face numai cu acordul scris al funcţionarului public transferat. În cazul transferului în interesul serviciului în altă localitate, funcţionarul public transferat are dreptul la o indemnizaţie egală cu salariul net calculat la nivelul salariului din luna anterioară celei în care se transferă, la acoperirea tuturor cheltuielilor de transport şi la un concediu plătit de 5 zile. Plata acestor drepturi se suportă de autoritatea sau instituţia publică la care se face transferul, în termen de cel mult 15 zile de la data aprobării transferului.

(4) Transferul în interesul serviciului se face într-o funcţie publică de aceeaşi categorie, clasă şi grad profesional cu funcţia publică deţinută de funcţionarul public sau într-o funcţie publică de nivel inferior.

(5) Transferul la cerere se face într-o funcţie publică de aceeaşi categorie, clasă şi grad profesional sau într-o funcţie publică de nivel inferior, în urma aprobării cererii de transfer a funcţionarului public de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice la care se solicită transferul. În acest caz, transferul poate avea loc numai între autorităţi sau instituţii publice din administraţia publică centrală, între autorităţi administrative autonome ori, după caz, între autorităţi sau instituţii publice din administraţia publică locală.
....
(7) Autorităţile sau instituţiile publice au obligaţia de a asigura publicitatea funcţiilor publice vacante care pot fi ocupate prin transfer la cerere. În situaţia în care doi sau mai mulţi funcţionari publici solicită ocuparea unei funcţii publice vacante prin transfer la cerere, selecţia se face pe bază de interviu.
.....


Despre ce modalitate de transfer este vorba, la cerere sau in interesul serviciului ?
Va multumesc frumos pentru raspunsul d-voastra , as dorii sa ma transfer la cerere intro alta institutie publica , eu sunt momentan pe comuna si as vrea sa plec la oras . Va rog mult sa ma sfatuiti ce pasi trebuie sa urmez , si daca se poate face acest transfer daca nu imi aproba conducatorul institutiei din care fac parte momentan , pentru ca nu vreau sa imi ingreunez situatia mai rau de cum este acum . Astept raspunsul d-voastra.
Transferul la cerere se face într-o funcţie publică de aceeaşi categorie, clasă şi grad profesional sau într-o funcţie publică de nivel inferior, în urma aprobării cererii de transfer a funcţionarului public de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice la care se solicită transferul.

Prin urmare,cererea de transfer nu are nicio legatura cu conducatorul institutiei din care faceti parte momentan
Va multumesc frumos pentru sustinere si pentru timpul acordat , sper sa iasa toate bine......., va salut cu mult respect !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer functionar public Jovanna Jovanna Sunt functionar public intr-o primarie , ma pot transfera la consiliul judetean? Trebuie o anumita vechime pentru a face cerere de transfer ? Postul trebuie ... (vezi toată discuția)
Care este baza legala? Danaioana Danaioana Buna ziua, Am o solicitare de [b]transfer [/b]a unui functionar public numit pe baza unui concurs pe [b]perioada determinata[/b], intr-o anume institutie ... (vezi toată discuția)
Procedura de transfer a funcționarului public Stan Sorinel Stan Sorinel Cum procedez atunci când actualul angajator nu este de acord cu transferul meu la o altă instituție publică? (vezi toată discuția)