avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... avans apartament in complex rezidential
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

avans apartament in complex rezidential

Am platit 60000 euro avans la un apartament intr-un cartier rezidential in 2008. Cand am vazut ca lucrarile nu sunt asa cum era stabilit initial ,deci urma sa apara o mare intarziere la finalizarea cladirii, am cerut banii inapoi, act facut la notar in prezenta ambelor parti. S-a tergiversat plata sumei pana ce dezvoltatorul a intrat initial in insolventa si ulterior in faliment. Banii acestia sunt luati cu credit si noi suntem executati silit pentru nerestituirea sumei deoarece nici posibilitati financiare de plata credit nu mai avem. Toti ne spun ca am pierdut banii si suntem buni de executare silita in continuare. In ce tara traim. Nu se mai poate face nimic pentru recuperarea banilor ? pentru ca vad ca acele cladiri acum sunt finalizate si se vand apartamente....Nu exista nici o solutie juridica sa ne recuperam banii? sau sa obtinem un apartament in acel bloc? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ancaradan , utilizator 14:50, 13 Martie 2018
Daca in contractul de avansa se specifica un termen de reziliere/nerespectare a contractului ar trebui actionat in instanta.
Ar mai fi o solutie sa depuneti direct acest contract in executare direta (daca in contract se specifica acest lucru- in sensul ca a fi titlu executoriu)
De unde ati aflat ca firma respectiva este falimentata...la dosarul acela ar fi trebuit sa va inregistrati la masa credata...daca ati fi parcurs cel putin una din etapele de mai sus.
Sunt detalii pe care nu le cunosc deci nu va pot oferi un raspuns concret. O studiere a acestr acte ar fi fost utila.
Multumesc pentru promtitudinea raspunsului dumneavoastra .Da noi ne-am inregistrat, la masa credata......dar acum asteptam sa-si ia bancile si statul ce au de luat si am inteles ca pentru noi= persoanele fizice....daca mai ramane ceva....vom lua, in ordinea listei ; vom lua ce ramane, .....daca ramane.... totusi mie nu imi vine sa cred ca in tara noastra, persoanele fizice nu pot face nimic pentru a-si recupera banii dati cu buna credinta, unui dezvoltator care s-a dovedit neserios. Si nu este o suma deloc mica....
Asa este...însă fiti încrezător, de obicei sunt sanse caci acea firma rula sume importante. Este de urmărit dosarul la lichidator si de intrebat stadiul.

ancaradan a scris:

Multumesc pentru promtitudinea raspunsului dumneavoastra .Da noi ne-am inregistrat, la masa credata......dar acum asteptam sa-si ia bancile si statul ce au de luat si am inteles ca pentru noi= persoanele fizice....daca mai ramane ceva....vom lua, in ordinea listei ; vom lua ce ramane, .....daca ramane.... totusi mie nu imi vine sa cred ca in tara noastra, persoanele fizice nu pot face nimic pentru a-si recupera banii dati cu buna credinta, unui dezvoltator care s-a dovedit neserios. Si nu este o suma deloc mica....

Multumesc mult...este binevenia o astfel de incurajare intr-o lume in care toata lumea ne descurajeaza si ne condamna ca am avut incredere in dezvoltatori in anii 2007-2008. o zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita gheocont gheocont Un credit de nevoi personale din 2007 nerestituit integral . Creditul era garantat cu veniturile obtinute prezente si viitoare. Am primit o executare ... (vezi toată discuția)
Nerespectare de catre dezvoltator antecontract apartament nou criena criena Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema legat de achizitionarea unui apartament nou. In februarie 2008 am incheiat un contract de vanzare-cumparare a ... (vezi toată discuția)
Drept imobiliar bună ziua. În 2019 am încheiat o promisiune ... IULIA-IULIA IULIA-IULIA Drept imobiliar Bună ziua. În 2019 am încheiat o promisiune bilaterală de vânzare cumpărare cu un dezvoltator! Termenul de predare era decembrie ... (vezi toată discuția)