Buna ziua,
Urmeaza sa inchei un contract de sponsorizare cu un ONG care mascheaza plata pentru gradinita particulara la care va merge copilul. Intre clauze se regasesc urmatoarele:
4. Durata contractului
Prezentul contract se incheie la Bucuresti si este valabil până la data de 31.08.2019. Contractul nu poate fi modificat sau cedat decat cu acordul ambelor partilor.
5. Răspunderea contractuală
Partea in culpa va plati daune conform Codului Fiscal. Forta majora, comunicata in scris, in termen de 5 zile, exonereaza de raspundere. Partile nu vor fi raspunzatoare.
Imi poate cineva spune, in cazul in care doresc sa reziliez contractul anterior datei 31.08.2019, care sunt daunele prevăzute de Codul fiscal?
Multumesc!
Ce anume din sintagma "legal" nu înțelegeți ?
Spuneți-mi, sa va explic in cuvinte mai simple.
De unde deduceți dvs că este evaziune și fiscul se face că nu vede ?
Faceți afirmatii gratuite, fara nici o bază legală.
Buna ziua. Am primit din partea unei gradinite un contract de sponsorizare. Nu l am semnat inca, suntem in cautare momentan. Intrebarea mea este ce tip de contract ar trebui sa inchei cu gradinita astfel incat sa fie raspunzatoare pt tot ceea ce i se intampla copilului meu(daca se intoxica de la mancare,daca se loveste etc)? Contractul trimis de ei este unul de sponsorizare in care nu se precizeaza nimic in acest sens. Multumeac frumos
Ar trebui un contract de prestare de servicii educationale, in care sa se detalizeze drepturile si obligatiile lor si respectiv ale minorului sau ale Dvs. in functie de cine e considerat de ei co=contractantul si cine e tertul beneficiar.... Insa un asemenea contract este evident oneros, adica acele servicii sunt pe bani, si deci ar trebui sa puna un pret al contractului.... insa daca ei v-au dat un contract de sponsorizare, nu pot sa taxeze de doua ori, si posibil de aceea sa nu va mai fi dat niciun alt contract. Asa cum am mai spus, nu este legal sa se califice ca sponsorizare suma data in schimbul prestarii de servicii educationale unei persoane afiliata cu sponsorul ( de ex. copilul este fiul asociatului sau administratorului firmei sponsor sau sponsorului persoana fizica), si e chiar evaziune fiscala in opinia mea, chiar daca e un fenomen larg raspandit si nu s-a prea auzit sa intre fenomenul serios in atentia organelor fiscale