avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Acte srl
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Acte srl

Buna ziua, detin actele contabile , toate actele unui srl de mai bine de 3 ani.Firma nu mai are angajati nici contabil de 3 ani, la plecare contabilul mi-a lasat mie toate actele deoarece administratorul care este si asociat unic nu este in tara, este in Arabia Saudita si nu-l mai intereseaza firma.Nu pot lua legatura cu el ca sa-i trimit actele.Intrebarea este le pot preda undeva?Ce sa fac cu ele?
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 14:32, 13 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
In mod normal, actele ar fi trebuit sa ramana la contabil.
Pe de alta parte, la cererea oricărei persoane interesate, dar și a ONRC, tribunalul va putea să pronunțe dizolvarea unei societăți dacă:
- societatea nu-și depune în termenul legal situațiile financiare anuale , precum și raportările contabile;
– acționarii/asociații au dispărut ori nu au domiciliul cunoscut ori reședința cunoscută;
– nu mai sunt îndeplinite condițiile referitoare la sediul social (inclusiv că urmare a expirării duratei actului care atestă dreptul de folosință asupra spațiului cu destinație de sediu social ori transferului dreptului de folosință sau proprietate asupra spațiului cu destinație de sediu social);
a încetat activitatea societății sau aceasta n-a fost reluată după o perioadă de inactivitate temporară, perioadă care nu poate fi mai lungă de trei ani de la data înscrierii în registrul comerțului, etc.
Asadar, mergeti la onrc si verificati daca este dizolvata firma. Asa veti scapa de grija actelor, care nu va apartin.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu societate raluka raluka Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la schimbarea sediului societatii. m-am mutat acum 5ani si inca nu am schimbat sediul societatii. Acum ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma ghiumusa ghiumusa buna ziua, ce se intampla daca nu inchid o firma care nu are nici un angajat, nici o activitate,nici o datorie; costurile sant mari la un contabil si m-am ... (vezi toată discuția)
Întrebări elementare despre s.r.l sunsray sunsray Doresc să înființez un S.R.L. însă sunt novice în acest domeniu, așa că am nevoie de câteva informații de baza înainte de a iniția vreo ... (vezi toată discuția)