avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata zile concediu neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata zile concediu neefectuat

Buna ziua. In cazul in care am demisionat si mai am 83 de zile de concediu neefectuat (23/an) la încetarea preavizului se vor plăti toate sau mai putine? Mentionez faptul ca sunt trecute pe fluturasul de salarii. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:35, 7 Noiembrie 2019
La incetarea c.i.m.,toate zilele de CO neefectuate se vor compensa in bani ,potrivit art.146 alin.3 C.mun.

Art.146 C.mun.
.....
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Multumesc, de la fostul loc de muncă am primit următorul mesaj:
"Buna ziua,
Acest mail il primiti in urma convorbirii telefonice prin care ne-ati solicitat explicatii despre drepturile banesti cuvenite pentru zilele de concediu de odihna neefectuate pana la inchiderea contractului individual de munca.
La data de 30.06.2017 a incetat dreptul la concediul de odihna aferent anului 2015.
Zile neefectuate : CO 2016 = 23 zile / CO 2017 = 24 zile / CO 2018 = 3"
Au modificat si fluturașii. Am fluturași diferiți pe aceeasi luna, unii cu număr de zile co neefectuat si altii in care nu apar aceste zile. Unde ma pot adresa pentru a îndrepta această nedreptate?
Puteti sesiza ITM-ul.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Da... e normal.. CO neefectuat se da 18 luni dupa aceea.. apoi dreptul de a-l solicita inceteaza. Art 146 alin 2 Codul Muncii.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unde este prevazut faptul ca , dreptul de a-l solicita încetează?

Alte discuții în legătură

Plata zile concediu odihna - incetare cim geaninaa114 geaninaa114 Buna seara, In data de 16.01.2013 mi-a incetat CIM in urma unui acord semnat cu angajatorul in data de 31.05.2012 (conform caruia CIM imi inceteaza la data ... (vezi toată discuția)
Concediu maria2222 maria2222 buna ziua, am 59 de ani si 10 luni, la 59 ani si 6 luni am iesit la pensie la limita de varsta dar m-am angajat in continuare la aceasi firma la care lucram ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata concediului după concedierea ca urmare a desființării postului Annc Annc Bună ziua, Sunt angajată de 7 luni cu contract individual de munca pe perioada nedeterminată iar la sfarsitul lunii voi primi decizia de concediere ca ... (vezi toată discuția)