avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea 277/2010
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea 277/2010

As dori sa aflu cum interpretati dvs Legea 277/2010 din punct de vedere juridic mai precis art.2 alin.3 "(3) Se considera familie in intelesul prevederilor alin. (1) si barbatul si femeia necasatoriti, cu copiii lor si ai fiecaruia dintrei ei, care locuiesc si gospodaresc impreuna, daca aceasta se consemneaza in ancheta sociala." deoarece intra in contradictie cu art 48 alin.1 din Constitutia Romaniei "1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor." Dupa parerea mea este neconstitutional. De aceea as dori si opinia unui specialist, fiindca ma confrunt cu o problema la serviciul social din localitate unde mi se invoca acest articol de lege . Chiar daca este neconstitutional pana se ia o decizie in acest sens si evident se retrage,este considerata lege valabila. Dupa parerea mea legiuitorul lucreaza din butoane chiar daca uneori incalca legea fundamentala.

Alte discuții în legătură

Alocatia complementara patrasescu_ionica patrasescu_ionica baiat si fata cu varsta cuprinsa intre 19 si 18 ani care au un copil impreuna locuiesc imprimieuna nu sunt casatoriti legitim copilul este recunoscut de tata, ... (vezi toată discuția)
Alocatie complementara barlica barlica Buna ziua,se poate face alocatie complementara la copii de pana in 2 ani daca primesc alocatie de stat de 2 mil?care este suma maxima pe membru de familie? (vezi toată discuția)
Alocatia suplimentara teodosie113 teodosie113 Sunt divortata am copii cu domiciliul la mine dar dat fiind ca eu incerc sa imi castig existenta mea si a copiilor ei stau cu bunicii.intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)