avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii note contabile inreg.eronat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

note contabile inreg.eronat

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie careia nu stiu cum sa o dau de cap.
In anul 2007 am avut concedii medicale iar nota contabila am inregistrat-o asa 4311=423 123 lei, dar nu am pus analitic la 4311 si debitul a crescut si nu bate cu fisa de la adm.financiara.
Cum pot sa fac reglarea tinand cont ca este o inreg.din 2007.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:36, 28 Octombrie 2009
Concediile medicale sunt numai din FNUASS ?
da doar din fnuass
Inregistrare corecta CM de la FNUASS

4314.1=423 CM FNUASS
6451=4314.1 contrib FNUASS

Ati inregistrat suma pe CAS,dar este tot in radacina lui 431,de ce aveti nevoie sa corectati ?
Pentru ca au fost 4 luni de CM, iar acum sunt cu 4311 pe credit.
Suma de recuperat de la FNUASS, daca nu ati solicitat virarea ei se recupereaza din suma de plata la Contrib pt concedii si indemnizatii pe perioadele urmatoare, pina la recuperarea integrala a sumei.
Adica la rindul 17 al declaratie 102 se trece suma deductibila egala cu suma de plata pina la recuperarea sumei reprezentind concedii medicale achitate.
Daca s-a cerut rambursarea sumelor de la FNUASS nu se mai trece suma deductibila.
Daca s-a strecurat o greseala de acest fel, normal ca sumele din balanta sa nu fie egale cu cele din fisa de platitor. Inegalitatea poate exista si daca inca nu ati recuperat suma integral (contrib de concedii de atunci si pina in prezent este mai mica decit suma reprezentind indemnizatia de concediu pe cele 4 luni) sau ati dedus mai mult decit trebuia.
Verificati declaratiile si daca exista o luna in care constatai eroare depuneti decl rectificativa 710 la acea luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Note contabile salarii anyaa anyaa Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca nota contabila 423=421 este gresita.Daca da, cum trebuie facuta nota contabila pentru un concediu medical. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Inregistrare cm recuperat de la fnuass zita-lucia zita-lucia BUNA ZIUA, AM SI EU O INTREBARE DACA MA POATE AJUTA CINEVA? CUM SE INREGISTREAZA IN CONTABILITATE DIFERENTA RECUPERATA DE LA FNUASS PENTRU CONCEDII MEDICALE ... (vezi toată discuția)
Revisal niko 94 niko 94 Buna seara, este prima data cand am depus revisalul online, si am observat ca la contractul de munca din 2008 am gresit data inceperii activitatii , am trecut ... (vezi toată discuția)