avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul tatalui de a lasa copilul sa mearga in vacante ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul tatalui de a lasa copilul sa mearga in vacante la rude in afara tarii

Buna ziua!
Ma confrunt cu o problema cu fostul sot,in nenumarate randuri i am cerut acordul de a pleca cu copilul in vacanta la surorile mele in SUA. Raspunsul lui a fost categoric NU,intrebandu l de ce se impotriveste a raspuns ca daca ramane copilul acolo definitiv.Copilul a avut si un program scolar (ERASMUS)si nici cu acela nu a fost de acord.Tin sa precizez ca relatia tata-fiu nu este una buna(ex:tatal vine dupa cinci luni si il cearta ca nu l suna copilul) si sunt multe alte exemple. Unde si cui ma pot adresa ptr aceasta problema? Stiu si sunt constienta ca nici o instanta nu l poate forta ,dar banuiesc ca o cale este. Nu i poate ingradi totusi vizitele la rude si mai ales schimbul de experienta cu alti copii din alte tari.

Alte discuții în legătură

Vacante copil acord parental Utilizator4000 Utilizator4000 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cum se regleaza gestionarea vacantelor copilui cu pariniti divortati. Tatal a avut optiunea de a-si alege permanent care ... (vezi toată discuția)
Pot schimba numele minorului fara acordul tatalui? DaianaAlina DaianaAlina Buna ziua, Stiu ca s-a mai discutat acest subiect, dar as dori un raspuns sigur. In urma unei relatii de concubinaj, am un baietel de aproape 5 anisori. De la ... (vezi toată discuția)
Program de vizita copii - ordin executor ContSters93599 ContSters93599 M-am inscris pe acest forum in cautarea unei informatii, a unui raspuns pe care nu le-am gasit nicaieri. Am divortat in septembrie 2008, in februarie am avut ... (vezi toată discuția)