avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sobe pe lemne
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sobe pe lemne

buna!locuiesc intr-un bloc cu parter si etaj 1 .iar acest bloc, incalzirea a fost cu centrala pe bloc.dar de 1 an aceasta centrala nu mai exista si mi-am montat centrala proprie in apartament.dar problema este ca,vecina de la parter vrea sa-si monteze o soba de teracota pe lemne iar evacuarea gazelor trece printr-un horn care tranverseaza prin apartamentul meu iar eu vreau sa anulez acel horn ce trece prin bucataria mea pentru a mai castiga spatiu in bucatarie,as vrea sa stiu daca are voie sa aibe soba pe lemne in bloc si daca pot sa sparg acel horn ce trece prin bucataria mea mentionez ca pe acel horn nu a fost niciodata folosit.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Presedintele , utilizator 10:23, 26 Octombrie 2009
cred ca, daca isi o autorizatie, are voie, desi parerea mea este ca, reprezinta un pericol potential si nu stiu cine si-ar da acordul la asa ceva. in general soba este un pericol fie pe lemne fie pe gaz.
va multumesc!autorizatia de la cine o poate obtine?
Nici Dv. nu puteti anula acea coloana de aerisire, nici vecina nu poate trece cosul sobei prin aerisitor intrucat va pune viata in primejdie.
Subscriu la cele mentionate anterior dar daca doriti totusi sa impacati si "capra si varza" puteti sa ajungeti la o solutie de compromis. Adica dvs. desfiintati aerisirea dar lasati sa treaca burlanul+protectia termica prin locul ei. Asa castigati si dvs. spatiu+caldura iar vecina isi rezolva problema cu incalzirea. :console:
Eventual, pentru siguranta dvs., mergeti cu ea sa alegeti un burlan si o protectie termica de calitate chiar daca e un pic mai scumpa. Cat ar fi de scumpe viata dvs. nu e mai ieftina!;)

PS:Cred ca ar fi mai mare pericolul in cazul unei sobe cu gaz decat in cazul uneia cu lemne! Gazul nu se stinge decat manual! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

***** coș de fum la bloc cu 3 etaje să fie prevăzut și pentru centrale pe lemne? Vecinul13245 Vecinul13245 Salutare tuturor, Așa cum cred că mulți alții ajung într-o situație de, disperare, neștiind ce să mai facă, la cine să meargă, pe cine să ... (vezi toată discuția)
Demolare horn din apartament capucino capucino Buna seara. Problema mea este urmatoarea: acum 10 ani am fost de acord impreuna cu ceilalti locatari din bloc sa ne facem incalzirea pe lemne, astfel incat ... (vezi toată discuția)
Incalzire pe lemne la bloc neag florin neag florin Buna seara. Am si eu o problema cu un vecin. Blocul este prevazut cu horn din constructie si de curand mi-am instalat o soba pe lemne. Eu stau la parter, iar ... (vezi toată discuția)