avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract Prima Casă cu act adițional de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract Prima Casă cu act adițional de prelungire a termenului de predare. Cum să procedez pentru a recupera avansul, în cazul în care nu am aprobarea până la 30 martie?

Buna ziua,
In antecontractul pt achiziția unei locuințe prin Programul PC termenul a fost 30 noiembrie 2017 și a fost prelungit prin AA pana la 30 martie 2018 pt ca apartamentul nu a fost gata la primul termen. Momentan dosarul se afla în analiza la Fondul de Garantare și sunt foarte puține șanse sa se finalizeze la termen, iar dezvoltatorul nu este dispus sa prelungească termenul.
Antecontractul conține clauza de restiture a avansul în baza unei scrisori de refuz de la Banca (nu este menționată cauza refuzului în antecontract)
Dezvoltatorul a întârziat cu montarea obiectele sanitare din lipsa unui element care nu i-a fost livrat deși era inclus în prețul produsului respectiv, motiv pt care a refuzat evaluarea la începutul lunii februarie. A fost nevoie ca eu sa merg la furnizor sa explic situatia și sa recuperez elementul care lipsea fără costuri suplimentare.
Va rog sa mă sfătuiți cum trebuie sa abordez aceasta problema și cum sa procedez pentru a recupera avansul în cazul în care nu am aprobarea pana la 30 martie.
Mulțumesc anticipat pt raspuns
Ultima modificare: Vineri, 16 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 01:30, 15 Martie 2018
Simplu. Faaceti o notificare catre antreprenor si invocati exact ce ati zis.... este un motiv care va exonereaza de raspunderea delictuala civila, deci nu din culpa dumneavoastra nu se incheie contractul de vanzare cumparare in termen...De aceea nu este indreptatit sa retina suma achitata in avans. Cum nici antreprenorul nu poate fi obligat sa astepte la infinit finantarea ce urmeaza sa o primiti, sinngura solutie este rezolutiunea antecontractului de vanzare cumparare. Adica repunerea partilor in situatia anterioara. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de v-c prima casa 2017 jamesbond12 jamesbond12 Buna ziua, In data de 27 ianuarie am incheiat un antecontract pe 2 luni cu un dezvoltator imobiliar pentru achizitia unui imobil prin Programul Prima Casa, ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract de v-c imobil bogb bogb Buna ziua, Anul trecut am incheiat un contract de v-c imobil nou in calitate de promitent cumparator pt care am dat un avans de 25%. Principalele obligatii ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)