avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere si demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere si demisie

Buna ziua,sunt Marilena am 40 ani, la ultimul loc de munca am lucrat din data 8 septembrie 2017, pana la data de 16 februarie 2018. Pe 17 februarie 2018, am fost anuntata telefonic de catre sefa de obioectiv,ca sunt concediata (fara nici un motiv),locul meu fiind ocupat de o persoana cu " pile".Dupa 17 zile lucratoare ,timp in care eu am ramas acasa, am fost anuntata telefonic de catre seful firmei de paza, ca trebuie sa-mi scriu demisia cu data de 14 martie 2018. Va rog mult sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ! Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: M arilena , utilizator 12:30, 15 Martie 2018
Solicitati in scris conducerii firmei sa va comunice decizia de concediere ( cea din 17 februarie) . Concedierea dvs. nu intruneste conditiie prevazute de lege .Puteti apela la sprijinul Inspectoratului de munca de care apartine societatea.In cazul in care nu ati fost concediata ,solicitati societatii sa va comunice cum ati figurat in perioada 17 feb-28 feb. ( concediu de odihna, concediu fara plata, absenta nemotivata ?) si in continuare pana in data de 14 martie.
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator.
Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie.
Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.
Va multumesc frumos pentru raspunsurile dvs!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie sau concediere? Alin Gheorghe Alin Gheorghe buna ziua! tocmai am iesit din sedinta care s-a tinut la locul meu de munca unde am fost anuntati ( 50 angajati ) ca firma se inchide, dar vom fi cu totii ... (vezi toată discuția)
Concediu medical si demisie adriana_dridea adriana_dridea Buna ziua, Cum trebuie sa procedez in cazul in care sunt in concediu medical pana la sfarsitul lunii februarie, dar angajatorul mi-a \\"sugerat\\" sa ... (vezi toată discuția)
Buna seara, as putea anula cerere de demisie prin viciere de ... alexxx1986 alexxx1986 Buna seara, As putea anula cerere de demisie prin viciere de consimtamant in urmatoarea situatie: - in ianuarie mi s a cerut sa mi dau demisia ( pot ... (vezi toată discuția)