avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligare demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligare demisie

Bună ziua, ce sancțiuni si contravenții suporta angajatorul dacă obliga un salariat să-și dea demisia? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:08, 15 Martie 2018
Demisia este un act unilateral de vointa al angajatului care comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca. Demisia nu poate fi ceruta de angajator. Pe de alta parte , este adevarat faptul ca , prin atitudinea/comportamentul reprezentantilor angajatorului mediul de lucru sa devina 'toxic" iar angajatul sa prefere sa-si dea demisia decat sa continue activitatea in acel loc de munca.
Nicio sanctiune nu poate fi aplicata angajatorului intr-o astfel de situatie.
Nici dacă îl cheamă în instanta cuvânt contra cuvânt?

Cornel Vasile a scris:

Nicio sanctiune nu poate fi aplicata angajatorului intr-o astfel de situatie.

NIci ... instanta cel mult poate anula decizia de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua!am probleme cu șefa mea. mi a spus clar în față ... inna72 inna72 Bună ziua!am probleme cu șefa mea. Mi a spus clar în față că nu mă suportă si mi a cerut să plec. Am refuzat deoarece mă intretin singură. Am avut ... (vezi toată discuția)
Demisie fortata geyes36 geyes36 Buna seara. Am nevoie de un sfat, si anume, eu sunt in concediu medical in urma unei interventii chirurgicale, pana in data de 25 ianuarie, iar patronul firmei ... (vezi toată discuția)
Poate fi obligat un angajat să își dea demisia înainte de expirarea contractului? crysthynna crysthynna Bună ziua! As dori un răspuns pentru următoarea situaţie : o persoană care este in șomaj, îl suspenda si se angajează la un supermarket cu contract ... (vezi toată discuția)