avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... liste de plata la asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

liste de plata la asociatii de proprietari

asi dori sa stiu si eu in ce conditii se poate contesta o lista de plata si unde
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:41, 25 Octombrie 2009
Potrivit Legii 230/2007 si HG 1588/2007, in termen de 10 zile de la afisarea listei de intretinere puteti face contestatie scrisa la aceasta si sa o inminati presedintelui, care trebuie sa o inregistreze si sa va dea un numar de inregistrare.
Comitetul executiv al asociatiei trebuie sa se intruneasca si sa discute aceasta solicitare, iar raspunsul trebuie sa-l primiti in 7 zile de la data inregistrarii contestatiei.

De asemenea, puteti apela la compartimentul specializat pentru relatiile cu asociatiile de proprietari din cadrul primariei, pentru a efectua o verificare a modului de repartizare a cheltuielilor in asociatie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~
HG nr 1588/2007 Norme asociatii de proprietari
art 12 -Proprietarii membrii ai asociatiei,pe langa drepturile si indatoririle prevazute in statutul asociatei de proprietari,au si urmatoarele drepturi si obligatii
d)sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si,eventual sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari,in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata.
Presedintele asociatiei de proprietari este obligat sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile

Legea nr 230/2007 nu contine precizari referitoare la termenul de 10 zile....
Cele doua formeaza un tot unitar. HG repeta legea cu mici completari de detaliu. Intr- adevar, recunosc ca ne- am obisnuit ca aici sa folosim L230 ca fiind "acoperitoare"
Da, asa e. Si mie mi se-ntampla adeseori sa nu mai stiu in care din cele doua se precizeaza ceva in legatura cu o problema pusa, dar cred ca e suficient daca indicam omului legile in care sa se uite si le mai are si la dispozitie, in capul sectiunii, la documentatie specifica....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuielile comune ale locatarilor unei scari de bloc AdaZdravescu AdaZdravescu Buna ziua,va rog sa mi spuneti,exista o lege care prevede ca un proprietar care locuieste mai putin de 10 zile intr o luna in apartament,este scutit de la ... (vezi toată discuția)
Schimbare asociatie de proprietari petrus11 petrus11 am achizitionat recent un apt.,intr-un bloc nou dar pt. ca nu stau in tara(deocamdata),apt. este liber,nu este racordat la electricitate,nu se consuma apa ... (vezi toată discuția)
Legislatie parti comune la bloc cprn1992 cprn1992 buna ziua! care este legea ce stipuleaza despre partile comune la care au dreptul toti locatarii de la bloc? multumesc!! (vezi toată discuția)