avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am achiziționat un apartament pe numele meu înainte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am achiziționat un apartament pe numele meu înainte de oficializarea relației cu actualul soț. Va avea el vreodată drepturi la acest imobil?

Buna ziua! Sunt căsătorită de 2 ani. Am achiziționat un apartament dinainte de căsătorie și eram cu actualul sot. Sotul meu va avea vreodată drept la apartamentul luat înainte de căsătorie? Va mulțumesc!

-2.1 din regulament-
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 20:33, 19 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Revocarea donaţiilor între soţi este singura excepţie veritabilă de la principiul irevocabilităţii speciale a donaţiei. Ea se poate realiza prin voinţa unilaterală a soţului donator, indiferent de forma în care s-a efectuat donaţia (act autentic, donaţie indirectă sau dar manual)
Dreptul soţului donator de a revoca donaţia poate fi exercitat numai în timpul căsătoriei.

În caz de divorţ, revocarea donaţiei poate surveni până când hotărârea de desfacere a căsătoriei devine definitivă şi irevocabilă
Donaţia între soţi devine definitivă după moartea donatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un apartament cumparat inainte de casatorie si acum doresc ... Jydanul68 Jydanul68 Am un apartament cumparat inainte de casatorie si acum doresc sa o trec in acte si pe sotia mea,cum procedez? (vezi toată discuția)
Daca ne-am casatorit cu regimul comunitatii legale si dupa 2 ... AlinaMaria23 AlinaMaria23 Daca ne-am casatorit cu regimul comunitatii legale si dupa 2 luni doresc sa il trec pe sot cu 1/2 cota la o casa cu credit, trebuie sa asteptam 1 an ca sa ... (vezi toată discuția)
Acte locuinta smile_and_nothing_more smile_and_nothing_more Buna seara in primul rand. Eu si viitoarea mea sotie avem o nelamurire. In a doua jumatate a anului o sa scoatem actele si nunta totodata, ea detine un ... (vezi toată discuția)