Adunati probe solide in sprijinul celor afirmate, oricine poate pretinde sume de bani. Daca adunati probele, infractiunea comisa de colegul dvs se numeste abuz de incredere si este incriminata prin NCP art 238 alin 1. Nu puteti da in judecata dvs direct, intrucat este vorba de o infractiune. Daca se constata ca sustinerile pot fi dovedite, procurorul va va solicita sa va constituiti parte civila in procesul penal, pentru recuperarea prejudiciului. Legat de mediere, retineti faptul ca la aceasta procedura se poate apela si in timpul cercetarii penale sau a procesului penal !
Cititi despre natura infractiunii de abuz de incredere aici:
[ link extern ] /
inginerie a scris:
Buna, va rog sa ma ajutati cumva, anul trecut am oferit 400 de lei imprumut unui coleg de munca din care mi-a restituit 200 de lei dupa o saptamana doua iar in scurt timp pe mine m-au dat afara de la firma respectiva. Acest om a zis ca mi da si ceilalti 200 de lei dar pe langa m-a prostit sa ii mai dau inca 800 de lei cu gandul ca ma ajuta sa imi gasesc de lucru la o firma. Ei bine de atunci ma tot amana si nici banii nu mi-a mai dat inapoi. Ce e de facut?