avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizare stivuitorist
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizare stivuitorist

Am absolvit cursurile pt.activitatea de stivuitorist în 2008.cursurile au fost plătite de firma angajatoare dar eu nu am primit niciodată o diplomă sau alte documente.ce pot face acum pt.a mă angaja la o firmă în activitatea de stivuitorist? Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:33, 31 Iulie 2023
Trebuie sa urmati un curs de perfectionare in meseria de stivuitorist la o firma autorizata de catre ISCIR si Ministerul educatiei pentru a primi o diploma in baza careia puteti presta activitatea de stivuitorist.
Informatii suplimentare gasiti aici: [ link extern ]
Dar eu am făcut cursurile la o firmă autorizată de iscir doar ca diplomă a fost păstrată de firma angajatoare.sa înțeleg că nu pot lucra în acest moment decât urmând din nou cursurile?eu speram să mi se elibereze o altă copie a diplomei
Pentru a vi se elibera un duplicat mai intai trebuie sa declarati pierderea originalului, ori in cazul dvs. acesta exista, dar a fost retinut de catre firma care a platit cursul.
Din 4 in 4 ani autorizatia se reinnoieste de catre ISCIR (dupa urmarea unui curs de perfectionare) si se avizeaza anual, talonul, in cadrul firmei unde prestati activitatea. In cazul dvs. nu vad cum se puteaa respecta aceasta prevedere.
Mergeți mai bine la ISCIR si intrebati la dumnealor, nu vad rostul d3 a mai urma odata cursul, testările din 4 in 4 ani pentru eliberarea unui nou talon si vizările anuale da, cursul...nu vad rostul...
Oricum angajatorul nu are ce face cu ea, daca o foloseste e pasibil de sancțiune.
Discutați prima data cu firma unde ati urmat cursul si apoi cu ISCIR.
Sau plangere la ITM ca nu v.au eliberat toate actele la terminarea contractului...
Baftă!
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2019
Ionut.ion, utilizator
Orice discutie la ISCIR este sortita esecului, numai in modul prezentat in mesajul meu anterior puteti obtine autorizatia.
La fel si sesizarea ITM in acest caz.
Angajatorul care a platiti autorizarea dvs. nu poate utiliza documentul deja emis pe numele dvs., dar probabil l-a oprit (ilegal de altfel, documentul trebuia sa fie in posesia dvs.) pentru ca vi s-a cerut sa platiti integral/ partial, cursul, cand ati plecat din firma. Ar trebui sa revedeti contractul semnat de dvs. cu firma atunci cand v-au trimis pe cheltuiala firmei sa urmati cursul respectiv.

Alte discuții în legătură

Diploma stivuitorist iscir radu2098 radu2098 Buna ziua. Am o intrebare. cum as putea sa imi recuperez diploma iscir de stivuitorist, mentionez faptul ca am autorizatia si talonul dar nu am primit diploma ... (vezi toată discuția)
Revalidarea autorizație iscir ,motostivuitor. Mitta babun Mitta babun Acum 8 ani am făcut cursul de motostivuitorist si m-am angajat la firmă (x) că Motostivuitorist , în urma cursului am primit carnetul iscir ,vizat pentru ... (vezi toată discuția)
Valabilitate autorizatie de stivuitorist raducrisa raducrisa Daca autorizatia de stivuitorist a fost eliberata in decembrie 2013 si ultima viza pe talon este din decembrie 2017, autorizatia mai este valabila? In 2018 ... (vezi toată discuția)