avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Condus sub influența substanțelor psihoactive
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Condus sub influența substanțelor psihoactive

Am fost oprit la un control in trafic, prin care s a constatat ca am săvârșit infracțiunea de conducere sub influența substanțelor psihoactive. Menționez ca am fost testat si cu etilotestul, rezultatul fiind 0,00 si ca am fost testat si cu aparatul de droguri, unde mi ai fost găsite in saliva cannabis si ecstasy. Momentan încă astept probele biologice. Întrebarea mea este la ce pedeapsa ar trebui sa ma astept. Nu am avut cazier si sunt la prima abatere. Se poate sa scap doar cu o amenda penală si suspendarea permisului pe o perioada de 1 an ?
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
Mihai.1503, utilizator
Cel mai recent răspuns: Seey2k , utilizator 17:11, 10 Iulie 2019
Se poate intampla orice.
Daca veti fi condamnat, permisul se anuleaza, nu se suspenda.

Se mai poate recupera? Am înțeles de la un avocat ca dupa o condamnare cu suspendare la 1 an pot sa dau examenul ?
Daca nu se stabileste de catre instanta sa nu conduceti in termenul de supraveghere, asa este.
Cf. art. 90 din NCP, „(1) persoanei faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare.

(2) Amânarea aplicării pedepsei nu produce efecte asupra executării măsurilor de siguranţă şi a obligaţiilor civile prevăzute în hotărâre”.
Din aceste dispoziţii legale se deprinde ideea că amânarea aplicării pedepsei nu reprezintă o condamnare.

La amanarea aplicarii pedepsei nu se anuleaza permisul de conducere, insa instanta poate stabili pe langa pedeapsa principala complementara respectiv interdictia de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
La expirarea acestei perioade puteti redobandi permisul de conducere fara sustinerea unui examen.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Amanarea aplicarii pedepsei fatuvirgil fatuvirgil Buna gasit, daca bine inteleg eu aceasta masura a aparut anul trecut, odata cu NCP. Nu mi-e foarte clar insa ce inseamna. Am vazut ca multi care au comis ... (vezi toată discuția)
Alcool amanarea aplicarii pedepsei soryn13 soryn13 am primit sentinta ptr conducere sub influenta alcoolului,un an cu amanarea aplicarii pedepsei pe o perioada de 2 ani de supraveghere ....intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Am fost depistat cu alcool la volan Alex34@gmail.com Alex34@gmail.com Am fost depistat cu .0.85 in fiola in traffic am cazier curat pot scăpa cu amânarea aplicării pedepsei mulțumesc frumos (vezi toată discuția)