avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil / copil nascut in alta tara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil / copil nascut in alta tara

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de indemnizatie/concediu crestere copil din Romania daca intentionez sa nasc intr-o alta tara din UE , (pe asigurarea sotului, care lucreaza legal), eu avand in Romania 3 ani lucrati consecutivi anterior nasterii?
Sau trebuie obligatoriu sa nasc in Romania ptr a beneficia de indemnizatie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 18 Ianuarie 2025
Despre ce tara este vorba?
Italia
Pentru a obține adeverință de coasigurat sotul trebuie să informeze angajatorul sau INPS (Instituto Nazionale della
Previdenza Sociale – Institutul Național pentru Protecție Socială) dacă are rude în întreținere pentru anul în
curs sau se pot recupera deducerile fiscale prin formularul 730.
[ link extern ]
Bună ziua, dacă soția primește deja indemnizație de creșterea copilului din România dar are reședința si în Germania este o problemă?
exista o problema ...

OUG 111/2010
art. 12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență se acordă în situația în care solicitantul îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) este cetățean român, cetățean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reședința pe teritoriul României;
c) locuiește în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia/acestora.
.....
(6) Condiția prevăzută la alin. (1) lit. c) se consideră îndeplinită și în situația în care, după stabilirea dreptului, persoana îndreptățită, împreună cu copilul pentru care se stabilește dreptul, își stabilește temporar reședința în altă țară.

(7) În sensul prevederilor alin. (6), prin temporar se înțelege o perioadă de până la 6 luni pe an pentru toate situațiile, cu excepția celor prevăzute la art. 2 alin. (5) lit. k) și x), pentru care condiția prevăzută la alin. (1) lit. c) se consideră îndeplinită pe toată perioada de însoțire ori în care se află în misiune.

Alte discuții în legătură

Buna ziua pot beneficia de indemnizație pentru cresterea copilului ... Matasel23 Matasel23 Buna ziua pot beneficia de indemnizație pentru cresterea copilului daca nu am lucrat niciodată in România sau daca am rămas însărcinată si apoi sa ma ... (vezi toată discuția)
Dacă am obținut venituri numai în străinătate în ultimii ... Neagu Antoanela Neagu Antoanela Dacă am obținut venituri numai în străinătate în ultimele 16 luni înainte de nașterea copilului am dreptul la indemnizatie de creștere a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! lucrez ca și îngrijitoare bătrâni austria de ... MDaniel@ MDaniel@ Bună ziua! Lucrez ca și îngrijitoare bătrâni Austria de 8 ani. 5 săptămâni Austria apoi 5 săptămâni liber acasa . Întrebarea mea este: plănuiesc ... (vezi toată discuția)