Bună ziua problema mea este următoarea: sunt căsătorită cu un cetățean marocan, ne-am căsătorit în Italia, acum noi vrem sa înregistrăm căsătoria și la consulatul român din Italia, dar cei de la consulat ne cer certificatul de naștere al soțului supralegalizat: as vrea sa știu de unde pot obține acel certificat din tara lui sau de la consulatul marocan din Italia sau de la ministerul extern din Maroc.
Va rog frumos dacă puteți sa mă ajutați, nu știu de unde putem sa luam, ne trebuie urgent pentru ca nu putem sa facem certificatul de naștere pentru copil fără certificat de căsătorie. Mulțumesc anticipat orice răspuns e bine venit.
Este necesară supralegalizarea la un birou specializat aparţinând Ministerului Afacerilor Externe Marocan. Ultima etapă constă în legalizarea documentului în cauză la Ambasada României.
Daca sora soțului Dvs. s-a ocupat de obtinerea apostilei, sa se ocupe si de traducerea certificatului cu apostila de la Haga, la una din persoanele scrise in mesajele de mai sus.
V-am explicat ca acestea sunt persoanele autorizate in Maroc pentru traducerea documentelor emise in aceasta tara.
Cu traducerea in limba romana autorizata, adresati-va consulatului de la Torino.
khadija 40
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Bună ziua va mulțumesc frumos pentru ajutor am rezolvat tot
Dar vreau sa va spun ca legalizarea la ministerul extern numai trebuie sa ajungem pentru ca și Marocul acum are apostila de la Haga anul trecut așa nisa spus
Vă mulțumesc anticipat
Yolocel
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua,
Ma aflu in acceasi situație : căsătorită cu un cetățean marocan pe teritoriu Franței, doresc sa intregistrez căsătoria la Consulatul României.
Apare aceeași problema : certificatul de naștere al soțului nu este recunoscut de autoritățile romane .
In același timp, am aflat faptul ca Marocul face parte din Conventia de la Haga începând cu 14 August 2016. Ceea ce presupune ca supralegalizarea este înlocuită cu apostila . Autoritățile romane insista totuși pe aceasta supralegalizarea !
Când va intra totuși in vigoare noua procedura ? Chiar sunt intr-o mare dilema . Mulțumesc
Cititi si urmati procedura pe care am descris-o deja in raspunsurile anterioare. Aveti si linkuri externe pentru lamuriri suplimentare, adrese si numere de telefon. [ link extern ]