avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Supralegalizare certificat de nastere cetatean marocan
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Supralegalizare certificat de nastere cetatean marocan

Bună ziua problema mea este următoarea: sunt căsătorită cu un cetățean marocan, ne-am căsătorit în Italia, acum noi vrem sa înregistrăm căsătoria și la consulatul român din Italia, dar cei de la consulat ne cer certificatul de naștere al soțului supralegalizat: as vrea sa știu de unde pot obține acel certificat din tara lui sau de la consulatul marocan din Italia sau de la ministerul extern din Maroc.
Va rog frumos dacă puteți sa mă ajutați, nu știu de unde putem sa luam, ne trebuie urgent pentru ca nu putem sa facem certificatul de naștere pentru copil fără certificat de căsătorie. Mulțumesc anticipat orice răspuns e bine venit.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Este necesară supralegalizarea la un birou specializat aparţinând Ministerului Afacerilor Externe Marocan. Ultima etapă constă în legalizarea documentului în cauză la Ambasada României.
Daca sora soțului Dvs. s-a ocupat de obtinerea apostilei, sa se ocupe si de traducerea certificatului cu apostila de la Haga, la una din persoanele scrise in mesajele de mai sus.
V-am explicat ca acestea sunt persoanele autorizate in Maroc pentru traducerea documentelor emise in aceasta tara.
Cu traducerea in limba romana autorizata, adresati-va consulatului de la Torino.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua va mulțumesc frumos pentru ajutor am rezolvat tot
Dar vreau sa va spun ca legalizarea la ministerul extern numai trebuie sa ajungem pentru ca și Marocul acum are apostila de la Haga anul trecut așa nisa spus
Vă mulțumesc anticipat
acest răspuns util
Buna seara!
Cu placere!
acest răspuns util
Buna ziua,

Ma aflu in acceasi situație : căsătorită cu un cetățean marocan pe teritoriu Franței, doresc sa intregistrez căsătoria la Consulatul României.
Apare aceeași problema : certificatul de naștere al soțului nu este recunoscut de autoritățile romane .
In același timp, am aflat faptul ca Marocul face parte din Conventia de la Haga începând cu 14 August 2016. Ceea ce presupune ca supralegalizarea este înlocuită cu apostila . Autoritățile romane insista totuși pe aceasta supralegalizarea !
Când va intra totuși in vigoare noua procedura ? Chiar sunt intr-o mare dilema . Mulțumesc
Buna seara,

Cititi si urmati procedura pe care am descris-o deja in raspunsurile anterioare. Aveti si linkuri externe pentru lamuriri suplimentare, adrese si numere de telefon.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 14 Mai 2018

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru casatoria cu un cetatean arab ramonaausfreiburg ramonaausfreiburg Sunt din Romania si doresc sa ma casatoresc cu un cetatean arab.As dori sa stiu ce acte imi trebuiesc mie si de ce acte are el nevoie.As dori sa mai stiu daca ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean marocan andi13 andi13 buna ziua as dori sa stiu daca ma pot casatori in romania cu un cetatean marocan venit in vizita,cu viza de turism ,sau ce acte sunt necesare pentru a ne ... (vezi toată discuția)
Echivalare diploma cetatean european pentru admiterea la facultate in romania alexandracdr alexandracdr Am nevoie de echivalarea diplomei de sfarsit de liceu din Portugalia, problema inampinata are de a face cu Apostila de la Haga. Am intrat pe site-ul CNRED si ... (vezi toată discuția)