avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... rugaminte
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

rugaminte

am o mare problema ...am lucrat la o firma 2ani...de aproape 1 an banii ne-au fost dati cu mare intarziere astfel ca in iunie aveam de recuperat banii din noiembrie pana in iunie ...am decis sa-mi cer drepturile la zi si am aflat cu stupoare ca nu am nici macar contract de munca (pt ca nuas fi dus cartea de munca- pierduta intr-un incendiu).la foarte scurt timp firma s-ar parea ca a dat faliment ...intre timp sunt acuzata ca as fi adus prejudicii firmei de 2miliarde si (ca dosarul ar fi fost inaintat politiei economice-de aproape 2 luni )ce pot face sa-mi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:45, 30 Octombrie 2009
1-Avand in vedere situatia relatata,posibila solutionare in favoarea dvs poate fi realizata de catre Inspectoratul Teritorial de Munca .De urgenta sesizati oficial ITM
2-In ce context sunteti invinuita ca ati cauzat prejudicii estimate la valoarea mentionata?Ati fost contactata de catre organele de politie?
ptr. a putea fi ajutata este bine de stiut ca nu merge cu presul. daca sunteti angajata de doi ani sustineti ca nu stiati ca lucrati la negru. dupa cata stiu eu nu este necesar sa aveti carte de munca ci sa semnati un contract individual de munca inregistrat la ITM sau in cazuri mai rare se tine evidenta la sediul unitatii.
pana acum nu s-a solicitat din partea dv. adeverinta ptr. medic, salariu ptr. banca sau copil.
ptr. ce sunteti invinuita in acel dosar daca nu exista raporturi de munca.
E bine sa detaliati cazul dvs.
faci cerere de acordare a salariilor la dosarul de faliment
Lamuriti concret aspectul ,daca nu aveti raporturi juridice cu respectiva unitatea,aceasta cum a inteles sa formulez actiune impotriva dvs ca si autor de prejudiciu material estimat la valoarea ,mentionata de catre dvs ?
In situatia mentionata este ceva lipsa,ori nu cunoasteti dvs un anume aspect ori ceva nu se leaga in logica succesiuni faptelor
in primul rand multumesc pt faptulcami-ati raspuns....am aflat ca nu am carte de munca in momentul in care am solicitat o adeverinta pt spitalizare...atunci am si predat cheile si tel de la firma.

Alte discuții în legătură

Carte de munca monadan monadan am o mare nelamurire si poate ma ajutati cu un sfat: Lucrez din 2010 la o firma si postul meu tocmai ce a fost restructurat... Vreau sa stiu cum pot ... (vezi toată discuția)
Daca am lucrat si part time si full time pot depune adeverinta impreuna cu cartea de munca la somaj la disponibilizare viu viu Am lucrat 2001-2006 full time iar intre 2002-2004 si part time. Firma la care am lucrat part time mi-a inmanat o adeverinta specifica pe care am uitat-o intre ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca mi-am pierdut cartea de munca? iulia23 iulia23 acum o luna mi-am pierdut dosarul cu acte unde se afla si cartea mea de munca.ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)