avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata asigurari
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata asigurari

Buna ziua. Daca se poate, as dori o lamurire: o persoana care este inregistrata la cnas, cu cardul de sanatate emis, dar are venit lunar sub cel minim pe economie in 2018, conform noului cod fiscal mai are vreo obligatie de plata? Ramane o persoana asigurata sau exista vreun formular pentru astfel de cazuri?
Cel mai recent răspuns: Samio , utilizator 18:56, 24 Iunie 2018
Daca timp de trei luni nu platiti intr-o forma sau alta contributie la sanatate, va pierdeti calitatea de asigurat. Asa este acum dar ce va fi maine, adica daca se va schimba ceva pe la lege, vom afla.
Pai se pare ca au avut loc niste schimbari. Persoanele care au venit lunar mai mic decat salariul minim, parca sunt scutite. Din Formularul 604 nu se intelege mare lucru, iar la coada laanaf, se stie cum merge treaba. Daca am inteles corect, pensionarii nu mai platesc. Inca e confuz.
Daca ma poate lamuri cineva: daca ai un venit de 700 lei lunar, cat platesti pt sanatate? Exista formularul 604 si online, dar nu prea inteleg.
Nelămurire mare. De la ANAF nu am primit niciun răspuns concret: cat plătești daca ai venit mai mic decât salariul minim brut, ești liber profesionist, că atare îți plătești singur tot, inclusiv asigurarea de sănătate. Daca există cineva care mă poate lamuri in acest sens, va mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Pfa-urile trebuie sa dispara din romania din cauza contributiei de asigurari de sanatate pe legea 95 din 2006 ? lazarescu_irinel lazarescu_irinel Buna ziua ! Acum un an am deschis un PFA cu un punct de lucru intr-o piata. Dupa 2 luni am inchis acel punct de lucru pentru ca nu am mai putut plati chiria. ... (vezi toată discuția)
Plata asigurare de sanatate ca pfa daca esti angajat in acelasi timp la o firma Parvuv Parvuv -Am fost si sunt angajat permanent la firme care au platit si platesc pentru mine asigurarile de sanatate. In aceeasi perioada am realizat venituri (din anul ... (vezi toată discuția)
Cass pentru pfa care este si salariat tazyx tazyx Daca sint angajat cu CM dar detin si un PFA care mai face complet aleator cite o factura ( sa zicem una la 4-6 luni ), cum calculez si platesc CASS-ul ... (vezi toată discuția)