avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe casa
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe casa

Am o casa în constructie din 2010, nu am acoperis montat. Cînd va fi finalizata voi plati impozit de la data finalizarii sau de la data expirarii autorizatiei de constructie? Nu am prelungit autorizatia din lipsa de bani
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:11, 23 Martie 2018
Conform Cod Fiscal:

(3) Pentru clădirile nou-construite, data dobândirii clădirii se consideră după cum urmează:

c) pentru clădirile ale căror lucrări de construcții nu au fost finalizate la termenul prevăzut în autorizația de construire și pentru care nu s-a solicitat prelungirea valabilității autorizației, în condițiile legii, la data expirării acestui termen și numai pentru suprafața construită desfășurată care are elementele structurale de bază ale unei clădiri, în speță pereți și acoperiș. Procesul-verbal de recepție se întocmește la data expirării termenului prevăzut în autorizația de construire, consemnându-se stadiul lucrărilor, precum și suprafața construită desfășurată în raport cu care se stabilește impozitul pe clădiri.


Adica de la data cand va deveni cladire in sensul Codului Fiscal (nu se datoreaza doar pe pereti):

b) clădire - orice construcție situată deasupra solului și/sau sub nivelul acestuia, indiferent de denumirea ori de folosința sa, și care are una sau mai multe încăperi ce pot servi la adăpostirea de oameni, animale, obiecte, produse, materiale, instalații, echipamente și altele asemenea, iar elementele structurale de bază ale acesteia sunt pereții și acoperișul, indiferent de materialele din care sunt construite;
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati - impozitare constructie nefinalizata puiuanca puiuanca autorizatia construtiei casei a epirat in martie trebuia sa fiu cumva instiintat de primarie printro srisoare?mi-au trimis impozit pe casa si casa nu are ... (vezi toată discuția)
Impozitare cladire neterminata ionelculea ionelculea Daca o cladire nu este finalizata (are doar 1/3 spatii amenajate pentru locuinta), restul este la stadiu de zid si acoperis, autorizatia de constructie a ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire pascu tavi pascu tavi Am o casa de vacanta, in constructie, conform autorizatiei de constructie din 2010, august, pana in august 2011. In 2010, in toamna, am terminat de ridicat ... (vezi toată discuția)