Am introdus o actiune, impotriva unor functionari publici, solicitand daune materiale si morale, am achitat taxele de timbru. Mi.au respins actiunea, am solicitat reexaminarea. Am comunicat tot ce s-a solicitat.Am facut dovada ca, am incercat sa aflu domiciliul paratilor, etc., dar, mi-a fost respinsa si reexaminarea.Nu am primit ,,incheierea,, dar, am vazut pe site-ul ca. mi-a fost respinsa, ,,dezinvestire,,....Ce se mai poate face?In fapt, dupa parerea mea, au fost comise de catre functionarii publici, primarie, si de primar, fapte penale, ,,abuz in serviciu,,, ,,neglijenta in serviciu,,, etc. Unde trebuie sa depun plangere penala, impotriva paratilor, la Parchetul General, sau la D.N.A.?.Cu multumiri anticipate,
Se pare ca Dvs , cunoasteti cel mai bine unde urmeaza sa fie depusa plangerea penala, spre deosebire de un jurist, care, mai intai procedeaza la intocmirea plangerii penale, dupa care, in raport de continutul acesteia se hotaraste carei institutii sa se adreseze....
Am inteles, multumesc pentru raspuns.Am fost politist judiciarist, ,,incadrarea,, am facut.o bine, zic eu, respectiv ,,abuz in serviciu,,, ,,neglijenta in serviciu,,, ,,constituirea de grup infractional,,...totusi, nu stiu unde sa depun plangerea....si daca mai exista vreo cale de atac, pe civil?
Buna seara!
Puteti explicita speta oferind mai multe detalii?
De pilda:
- daca actiunea a fost respinsa in perioada de regularizare, art. 200 C.P.C.
- ce legi considerati ca au fost incalcate de functionarii publici la care faceti referire
- sub incidenta caror articole din Regulamentul Intern al primariei considerati/ sau nu, ca au intrat acestia
- in speta de fata procedura prealabila este obligatorie? Daca este, a fost respectata?
- actiunea a fost la o instanta de contencios-administrativ?
- in drept, in baza caror articole ati motivat cererea de chemare in judecata?
Experienta dvs. cu institutiile statului poate fi utila si altora.
M.am inscris la un concurs, ptr.ocuparea unui post...am depus dosarul cu actele necesare. Am dovedit vechimea cu cartea de munca.Din verificari, a rezultat ca, am vechimea necesara, dosarul fost admis S.a suspendat examenul . Dupa o luna si jumatate, s.a anulat suspendarea, am depus un alt dosar, identic, cu aceleasi documente, cartea de munca, etc.Dosarul, mi.a fost respins ca, nu am vechimea.Mentionez ca, sunt pensionar m.a.i. si pe cartea de muna scrie, ,,pensionat limita de varsta,,.Am depus contestatie, mi.a fost respinsa. Vechimea necesara, era de 9 ani.Ca sa fi pensionar m.a.i., trebuie sa ai o vechime in m.a.i., de minim 20 ani. I.am dat in judecata...dupa noul cod de procedura civila, care este f.prost...se cere c.n.p..ul paratilor, domiciliul, etc. Nu ai de unde sa le stii...trebuie sa faci dovada ca, ai incercat sa aflii... Mi.au respins actiunea si cererea de reexaminare...nu am primit hotararea...am vazut pe site....Este posibil sa nu fi ajuns la dosar toate actele pe care le.am trimis, prin posta, recomandat cu confirmare de primire...intentionez sa depun plangere penala impotriva paratilor si eventual o plangere la c.s.m., functie de va scrie, in hotarare...