avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie/ajutor financiar copii orfani de un parinte
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie/ajutor financiar copii orfani de un parinte

Buna ziua,

As dori sa ma informez daca in situatia in care unul dintre parinti a decedat, dar nu a avut carte de munca/pensie, copii ramasi orfani de un parinte au dreptul la vreun ajutor financiar din partea statului? Daca da, care sunt conditiile?

Va multumesc pentru raspuns.

PS: Vorbim de 3 copii ai caror mama a decedat, iar tatal are un loc de munca.
Cel mai recent răspuns: Lujza Balint , utilizator 18:24, 26 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă veniturile părintelui supraviețuitor sunt insuficiente, ar putea primi un ajutor social din partea primăriei.

Tata copiilor să solicite din partea serviciului de Asistență Socială de la Primărie, o ANCHETĂ SOCIALĂ pentru a se stabili situația financiară și nevoile copiilor orfani.
Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pt copii orfani doina1961 doina1961 Buna ziua. Intrebarra mea este : daca in Romania in sec XXI ,2 copii minori orfani de ambii parinti.din luna august 2013 e posibil sa nu aiba nici alocatie ... (vezi toată discuția)
Care sunt drepturile copilului minor rămas fără un parinte Flory Stan Flory Stan 1)de ce suma poate beneficia un copilaș minor rămas fără un parinte? 2)acesta fiind încadrat intr-o categorie de persoane cu handicap (vezi toată discuția)
Bursa sociala facultate sabin25 sabin25 Buna ziua ! Nu stiu daca este categoria corecta dar nu am idee unde sa postez in alta parte. Eu sunt student si ma incadrez la bursa sociala de categoria ... (vezi toată discuția)