avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxa obligatorie de plata a curateniei si salariu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxa obligatorie de plata a curateniei si salariu administratorului de la un decedat

Matusa mea a decedat acum 2 ani! Avea in proprietate o garsoniera iar la data decesului avea totul platit la zi! Nu exista mostenitori directi,( fara sot supravietuitor si fara copii: deci nu mai locuieste nimeni acolo de la decesul ei! Acum administratora suna una din nepoatele decedatei spunandu-i ca trebuie sa plateasca 370 ron ( pt femeia de servici si renumeratie administrator)si imbunatatiri aduse intratii in bloc prin reparatia interfonului! Am citit legea 230/2007 actualizata in 2016 dar nu am gasit nici un articol care sa spuna ca un mort este obigat sa achite aceste servicii,! Va rog un raspuns,!! Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 12:53, 26 Martie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pt raspuns! Nu ,succesuunea nu s-a dezbatut,nici macar nu s-a deschis deoarece sunt ceva probleme cu nepotii! Ce nu inteleg eu este ca in lege nu scrie nimic de obligarea platii unui serviciu de care nu poti beneficia!! Pt ca acolo nu locuieste nimeni, nu face murdarie nimeni,etc! Va rog , care este articolul din lege care stipuleaza.asta??? Cu mii de multumiri!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Omiteti esentialul
Trebuie sa constientizati ca locuitul in imobil de locuit in comun obliga proprietarul sa achite lunar contributii aferente consum individual si cote parti comune
Chiar daca apartamentul nu este locuit,dispozitia in vigoare obliga proprietarul/mostenitorii sa achite lunar parti comune
Ce nu inteleg eu este ca in lege nu scrie nimic de obligarea platii unui serviciu de care nu poti beneficia!!

Legiutorul a prevazut dispozitii generale fara a emite dispozitii pentru cazuri particulare
Dispozitia in vigoare prevede fara exceptii
HG nr 1588/2007
CAPITOLUL III


SECŢIUNEA 1

Repartizarea cheltuielilor rezultate din întreţinerea, repararea şi exploatarea condominiilor

Art. 32. - (1) Toţi proprietarii au obligaţia să plătească lunar, conform listei de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, în avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contribuţie ce le revine la cheltuielile asociaţiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociaţia de proprietari.

(3) Niciun proprietar de apartament sau de spaţiu cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă nu va fi exceptat de la obligaţia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunţării la folosirea unei părţi din proprietatea comună, a abandonării apartamentului sau a spaţiului cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă ori în alte situaţii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mortul nu mai achita dar mostenitorii da.
Chiar daca nu locuieste nimeni acolo, proprietarii acelui apartament sau mostenitorii, sunt obligati sa participe la cheltuielile comune ale asociatiei de proprietari.
In cazul in care nu se achita cotele de intretinere, caldura, electrica pe partile comune, lift, reparatii, etc, asociatia poate solicita instantei sa dispuna iar in baza hotararii definitive executorul judecatoresc poate face executarea asupra imobilului. Mostenitorii, nepoata va trebui sa achite.
Multumesc frumos tuturor!Acum va rog sa mi spuneti cat de corecta e situatia! La decesul matusii am mers la Dna Administrator sa ne asiguram ca nu s restante la plată. Am lasat nr de telefon pt contact daca intervine ceva.( spagere conducta, intrare prin efractie...etc!)
1 ,De ce nu am fost contactati timp de 2 ani pt aceasta taxa! ,Nu am schimbat nr de telefon!
2-De ce ne cauti dupa 2 ani sa na spui ca avem de plata un total de 365,00 ron din care doar 175 e contravaloarea reala a taxei si restul penalitati?? Suntem de acord sa platim dar nu cred ca e corect sa platim penalizari pt un lucru de care nu am stiut! Se poate face ceva sa achitam doar contravalarea taxe asa cum eu cred ca e si normal??? Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2018
julius jr, utilizator

Alte discuții în legătură

Cheltuieli gringo60 gringo60 Buna ziua. Mama mea a avut un nepot care a decedat. Garsoniera lui a revenit mamei si unei matusi a nepotului decedat. In garsoniera nu mai locuieste nimeni, ... (vezi toată discuția)
Unii administratori fac legea cum vor. Ale97 Ale97 Avem un apartament intrun bloc cu 4 etaje.Urmeaza ca apartamentul sa nu mai fie locut pentru o perioada mai lunga de timp .La intretinere ni sa spus ca va fi ... (vezi toată discuția)
Proprietar decedat, obligatii mostenitor inainte de succesiune unadministrator unadministrator Matusa mea, unic proprietar al unei garsoniere, a decedat pe 03.12 anul acesta. Eu nepoata sunt singura ruda dar inca nu am inceput procedurile de succesiune. ... (vezi toată discuția)