avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Stampila asociatiei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Stampila asociatiei

La mine in bloc toate documentele Asociatiei, atat chitantierele cat si contractele, listele de plata sau statele de plata etc. poarta o singura stampila: cea dreptunghiulara, cu numele asociatiei, adresa si codul fiscal. Este singura stampila a asociatiei. Este normal ca intr-o asociatie sa existe o singura stampila (cea dreptunghiulara), sau trebuie una rotunda pentru presedinte (contracte etc.) si una dreptunghiulara pentru administrator/casier?
Contractele pentru furnizori sau servicii care au fost incheiate cu aplicarea stampilei dreptunghiulara sunt lovite de nulitate?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:13, 26 Octombrie 2009
cititi aceasta Lege nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, este posibil sa gasiti raspunsul.
Forma stampilei nu mai are astazi importanta. O asociatie are nevoie de o stampila, una singura care, indiferent de forma, este folosita la banca ( unde se depune si amprenta stampilei), in contractele cu furnizorii, la finante, etc. Aceasta stampila sta la presedinte sau (in lipsa acestuia) la vicepresedinte.
Asociatia poate sa-si mai faca si alte stampile care pot fi folosite de cenzori, casieri, contabili, administrator. Acestea sunt folosite de persoanele respective cu semnatura lor. Dar numai cu stampila si semnatura presedintelui (vicepresedinte) se scot bani din banca, se fac transferuri de bani, se fac plati prin banca la furnizori, etc. Pe alte documente unde semneaza atat presedintele cat si adminisratorul sau sau cenzorul fiecare semneaza si stampileaza, dar nu e obligatorie a doua stampila.
Nu cumva suntetio asociatie de locatari si nu de proprietari?
@annajanette
Am citit si am recitit L230/2007. Nu se face referire niciunde la stampila asociatiei (nr, dimensiuni, forma). Daca stiti vreun document care reglementeaza acest aspect va rog sa mi-l indicati, altfel nu ma puneti sa citesc legi numai pentru ca undeva este posibil sa gasesc raspunsul.

@avocat_lascoschi
Suntem asociatie de proprietari

Am adresat aceasta intrebare deoarece zilele trecute, intr-o discutie, un angajat al Serv. Relatii cu Asoc. de Proprietari din cadrul Primariei a facut referire la stampila rotunda a asociatiei.
Asociatiile mai vechi aveau stampila dreptunghiulara.
Eu am facut la o asociatie de proprietari nou infiintata o stampila rotunda, dar am facut-o asa pentru ca mi-am ales eu modelul.
Cei de la magazinul de confectionat stampile cunosc legislatia in materie si va pot indruma.
Nu cred ca are importanta forma stampilei atata timp cat ea este unica stampila a asociatiei si pe ea scrie numele asociatiei si CIF-ul.

Alte discuții în legătură

Stampila societatii mariamem mariamem Buna ziua. Cate modele de stampile poate avea o societate intr-o singura perioada de timp. Eu stiam ca una singura, nu doua feluri de stampila. Astept ... (vezi toată discuția)
Modul de folosire a stampilei asociatiei iriiri iriiri Buna ziua M-am lovit de o problema NU am gasit reglementat nicaieri cite stampile poate avea o Asociatie de proprietari, in legea asociatiilor nu se face ... (vezi toată discuția)
Stampila stampila unei asociații de proprietari Adrianro2019 Adrianro2019 Stampila Stampila unei Asociații de proprietari trebuie sa fie rotunda? Dacă este dreptunghiulara este o problema? Vad mai peste tot stampile rotunde ... (vezi toată discuția)