avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale plata prin comision
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

plata prin comision

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. O persoana presteaza anumite servicii pentru care primeste un comision. Pentru a avea un contract legal si a se inregistra fiscal cu aceste venituri i s-au dat urmatoarele variante: sa lucreze ca persoana fizica autorizata pe baza unui contract de comision sau sa incheie un contract de prestari servicii intre o firma in care e asociat unic(nu are nici un angajat) si firma de la care primeste comision. Care credeti ca e varianta cea mai buna? Pot fi aplicate amandoua? Si ce trebuie sa faca ca persoana fizica autorizata- doar trebuie sa se duca sa se inregistreze la administratia financiara?
In cazul in care lucreaza prin societatea pe care o are nu credeti ca e mai dezavantajos caci plateste impozit si pe profit si pe dividende?

Alte discuții în legătură

Plata legala a comisionului oachioachi oachioachi Va rog sa ma ajutati cu un sfat. O persoana presteaza anumite servicii pentru care primeste un comision. Pentru a avea un contract legal si a se inregistra ... (vezi toată discuția)
Prin ce contract sa fiu platit oachioachi oachioachi Va rog sa ma ajutati cu un sfat. O persoana presteaza anumite servicii pentru care primeste un comision. Ce contracte poate incheia pentru a primi acesti bani ... (vezi toată discuția)
Prin ce contract sa primesc bani? oachioachi oachioachi Va rog sa ma ajutati cu un sfat. O persoana presteaza anumite servicii pentru care primeste un comision. Ce contracte poate incheia pentru a primi acesti bani ... (vezi toată discuția)