avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas +salariu
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas +salariu

daca fiul meu care are 20 de ani fiind student si avand pensie de urmas in urma decesului tatalui se si angajeaza ii afeceaza cumva pensia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:39, 25 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Pensia de urmas poate fi cumulata cu orice alt venit indiferent de sursa sau de cuantumul acestuia.

2. Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
...

Art. 118
(1) În sistemul public de pensii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități dependente, așa cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limită de vârstă;
b) nevăzătorii;
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum și copiii, pensionari de urmaș, încadrați în gradul III de invaliditate;
d) copiii, pensionari de urmaș, prevăzuți la art. 84 lit. a) și b).
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de urmasi Zana Barbara Zana Barbara Buna seara, sunt studenta si am.pensie de urmasi , pot sa ma angajez in domeniul public , ca finctionar public fara sa imi afecteze pensia de urmasi? (vezi toată discuția)
Pensie de urmas sau salariu? luluc luluc buna ziua, Iau pensie de urmas in valoare de 559 lei. Doresc sa ma angajez. Pot lua in paralel pensia si salariul sau trebuie sa renunt la una dintre ele? ... (vezi toată discuția)
Angajare, sau pfa cu pensie de urmas kosanorbi kosanorbi Buna ziua! Sunt student anul 2, si am pensie de urmas. Vroiam sa stiu ca daca ma angajez sau daca fac PFA, imi pierd pensia? (vezi toată discuția)