avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... delegatii sedinta bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

delegatii sedinta bloc

Buna-ziua. Administratorul si presedintele de bloc cate delegatii pot sa aiba intr-o adunare generala? Data trecuta au afirmat ca au 99 de astfel de delegatii din totalul de 176 apartamente. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 00:44, 27 Martie 2018
Legitorul a prevazut dreptul ca proprietarii in cazul in care nu se pot prezenta la adunarea generala,pot incheia delegatie de reprezentare in favoarea altui membru proprietar
Legiutorul nu a prevazut numar minim sau maxim de delegatii care pot fi prezentate de catre un membru proprietar
Daca ganditi cu mintea dumneavostra aceasta speta veti vedea o manipulare crasa.
Acea procura trebuie sa indeplineasca niste criterii: trebuie sa fie nominalizate persoanele care sunt propuse pe functii si sa fie expimat votul pro sau contra la planul de masuri afisat in prealabil la avizier. A lasa la latitudnea celui care detine aceste imputerniciri inseamna sa balanseze votul conform propriei vointe. Nu lasati sa se intample asta.

Eu, ca cenzor extern, am sfatuit asociatiile sa se foloseasca de aceste imputerniciri doar pantru a salva cvorumul la prima strigare a adunarii generale, Insa voturile sa fie doar cele exprimate de cei prezenti si, in plus, acele procuri care precizeaza, sub semnatura, care sunt optiunile celor ce lipsesc dar trimit imputernicirile. E nevoie de un cenzor care sa valideze aceste situatii limita.
Ultima modificare: Marți, 27 Martie 2018
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunare generala asociatie de proprietari-imputerniciri Elidor Elidor Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: este vreun articol in legea 230/2007 sau in Instructiunile de aplicare ale ei, care ... (vezi toată discuția)
Reconvocare a.g. proprietari cornelia_chipu cornelia_chipu Buna seara. Conform art.24-(3) din legea 230/2007 la A.G. reconvocata, daca exista dovada ca toti membri asociatiei de proprietari au fost convocati, ... (vezi toată discuția)
Imputernicire adunare generala timpuriu timpuriu este nevoie de imputernicire, pantru participare la adunarea generala, a unui membru din familie a unui propietar ? (vezi toată discuția)