avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare bun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare bun

Buna ziua,
Am urgenta nevoie de ajutorul dv. In data de 20.03.2007 am introdus actiune de divort, divortul s-a finalizat in noiembrie 2007, dar hotararea a devenit definitiva si irevocabila in februarie 2008. In data de 15.01.2008 am cumparat un camion. Fostul sot, la acea data nu avea nici un venit si ocazional venea sa-si vada copilul, ramanand cu noi cateva zile. Pe 29 ianuarie a facut scandal iar eu am chemat politia si el a plecat, dar cand a plecat mi-a luat actele in original de la camion si camionul; am observat mai tarziu ca le luase. Nu am reusit sa inscriu in circulatie camionul, dar l-am inscris in sectia financiara - unde figurez si cu impozit de platit pt el. Ce sa fac sa obtin camionul deoarece fostul sot nu vrea sa mi-l restituie? Are el vreun drept asupra acestui bun cumparat de mine? Astept raspunsul dv. Cu deosebit respect.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:50, 26 Octombrie 2009
puteti reface actele dupa cele aflate in posesia persoanei de la care ati cumparat vehiculul, de la politie in cazul in care s-a facut radierea de pe vechiul proprietar sau de la administratia financiara, in cazul in care platiti taxe si impozite, de la asiguratorul vehiculului. pentru recuperare puteti face plingere penala impotriva fostului sot.
In data de 15.01.2008 am cumparat un camion.


Deci pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.In acest caz, bunul e comun.;)
ex-sotul dvs se face vinovat de savarsirea infractiunii de furt intre soti .
faceti-i plangere panala la politie/parchet.
bunul e comun.

(asa incat si celalalt sot , in conformitate cu legea , are un drept ).Insa nu -l poate priva pe celalalt de exercitarea propriului drept ,prin sustragerea bunului.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort ionelazibi_94 ionelazibi_94 sunt divortata din 2011 dar nu am facut partajul bunurilor comune pana in prezent.doresc sa stiu daca pot cere partaj si in privinta firmei detinuta de fostul ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort yvon yvon Buna ziua ! in data de 28.10.2010 a fost ultimul termen al divortului de sotul meu. Avocata mea mi-a spus ca in termen de 30 de zile trebuie sa vina acas ... (vezi toată discuția)
Divortul vio_georgescu vio_georgescu Sunt o femeie de 37 de ani si cu un baietel de 14 ani,sotul meu bea peste masura,face scandal,ma jicneste si m-am saturat de situatia actuala.Noi ... (vezi toată discuția)