avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concurs recrutare administrația publică
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concurs recrutare administrația publică

Bună ziua, la un concurs de recrutare pentru un post de conducere în administrația publică (secretar comuna) este obligatoriu masterul sau studiile postuniversitare domeniul juridic și vechime 2 ani,? Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 27 Martie 2018
Pot candida persoane care au studii universitare de licență, absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, în specialitate juridică sau administrativă.
Deci,

"În cazul în care la concursul organizat pentru ocuparea funcţiei publice de conducere de secretar al comunei nu se prezintă persoane care îndeplinesc condiţiile de studii şi condiţia de vechime în specialitatea studiilor de minimum 2 ani, pot candida şi persoane care nu îndeplinesc aceste condiţii, în următoarea ordine:
-persoane care au studii universitare de licenţă, absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în specialitate juridică sau administrativă;
- persoane care au studii universitare de licenţă, absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, în altă specialitate;
- persoane care au studii medii, absolvite cu diplomă."
Este corect?
CIM-ul se face in acest caz pe o perioada determinata de 1 an (sa presupunem ca a fost castigat concursul de o persoana care are doar studii juridice fara experienta si fara master)?
Daca, DA, atunci cand se face incadrarea si in ce conditii in contract de munca pe perioada nedeterminata?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2018
agario, utilizator
Nu se intocmeste c.i.m., ci decizie de numire in functie ... vorbim despre functionari publici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca carnetel carnetel pentru a fi secretar intr-o primarie de comuna trebuie sa ai si facultatea de drept sa ajunge doar masterul in drept (vezi toată discuția)
studii necesare pentru secretar oras mijue mijue Am absolvit facultatea de management financiar contabil avand si masterul in management.Pot participa la un concurs pentru functia de secretar al ... (vezi toată discuția)
Studii necesare pentru a detine functia de secretar al unei comune ContSters366526 ContSters366526 Am absolvit facultatea de zootehnie si urmez un master in administratie publica, pot detine functia de secretar al unei x comune?Mentionez ca momentan detin ... (vezi toată discuția)