Buna ziua, matusa mea, sora tatalui meu decedat nu este casatorita si nu are copii. Eu sunt singura nepoata. A facut in schimb testament in favoarea unei nepoate de var. Pot ataca testamentul? Multumesc
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu, nu il face mai autentic.
Dar in afara notarului, mai exista doua persoane care au asistat la manifestarea vointei testatoarei si pot confirma cele constatate de notar.
Fac aceasta mentiune, pentru ca de regula, in instanta partile invoca fel de fel de argumente, inclusiv "legatarul a fost inteles cu notarul"/"matusa era o leguma si i-a pus degetul"/"notarul nu i-a explicat si matusa a semnat fara sa citeasca"/"legatara i-a facut farmece matusii" etc etc etc
”matusa a fost o leguma si a pus degetul ” se practica cu multi ani in urma......cand in locul semnaturii se putea pune amprenta degetului...
”notarul nu i a explicat testatorului si acesta a semnat fara sa citeasca”... , cel putin pe NCC nu se mai poate asa ceva...a se vedea art.1044 din acest act normativ, iar cea cu farmece matusii....nu stiu ce instanta ar lua farmecele ca atare daca nu dolul...ceea ce ne ar face sa revenim la viciile de consimtamant....
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Userul nu a precizat cand a fost întocmit testamentul.
Dacă testatorul este o persoană varstnica și provine din mediul rural, eventual nu stie nici carte, cam greu sa isi înțeleagă dreptul de a dicta notarului dispozițiile testamentare.
Cat despre farmece...mai stiti? Poate nimerește vreun judecător superstițios, căruia i se face mila de o biata doamnă lăsată fără avere.
Mostenire
iulianamaria
Buna ziua. Am o intrebare. De un an de zile am grija de o batrana, care e si vecina cu mine. Tot acum un an, am fost impreuna la un notar si a semnat un ... (vezi toată discuția)